Најновије

СРБИ У СТРАХУ ЗБОГ МОГУЋЕГ ХАОСА НА КОСОВУ: Шиптари ће сигурно напасти током меча Србија - Швајцарска!

Терористи с јужне стране моста на Ибру спремни да понове хаос какав су приредили 2010, када је после утакмице Србије и Турске било и рањених Срба.

Илустрација (Фото: Ин4с/Јутјуб)

Вијориће се у петак увече српске заставе у Косовској Митровици све до Ибра! Утакмица између Србије и Швајцарске има посебну тежину због Албанаца пореклом с Косова који играју за Швајцарце и нон-стоп провоцирају својим изјавама.

Северно од моста на Ибру још добро памте септембар 2010. године, када је после утакмице кошаркаша Србије и Турске велика група Албанаца с југа, њих више од 500, прешла главни мост и покушала да уђе у српски део града. Срби са севера дочекали су их каменицама, у северном делу града огласиле су се сирене за узбуну, у сукобима који су избили један од Срба рањен је из ватреног оружја, још тројица или четворица лакше су повређени...

Уз велике утакмице овде, међутим, увек иде и велика стрепња! Страх од провокација с друге стране Ибра, страх од провокација у Бошњачкој махали, у Сувом Долу, страх до провокација Албанаца око српских енклава је сасвим реалан.

- После неколико таквих утакмица, посебно када игра Албанија, Турска, претили су озбиљнији инциденти на главном мосту... Албанци дођу до моста, провоцирају, увек прете инциденти. Чули смо да опет спремају тако нешто јер користе сваку прилику - каже један од Срба из Митровице.

- Када су овакве утакмице, на мосту су појачане снаге Кфора, међутим, ми њима много не верујемо, уздамо се у себе и навијамо за Србију свим срцем, из све душе. Тако ће бити и у петак - кажу Срби са севера Косова.

Навијаћемо, славићемо, плакаћемо, радовати се, туговати... Пренесите то нашим "орловима", кажу навијачи из Косовске Митровице и додају:

- Бићемо уз њих, и пре, и за време, и после утакмице. А шта очекујемо? Да изгину на терену, а друго шта буде, ето, то им пренесите! Да се боре поштено, да образ не окаљају!

У недељу после победе Србије над Костариком српска тробојка прошла је на челу колоне кола кроз северну Митровицу! Срби су славили велику победу, а на другој страни, албанској, за то време владао је мук!

- У петак ће бити пуни сви кафићи, посебно они близу главног моста на Ибру, уз пешачку зону... Нећемо штедети ни грла ни дланове, нек чују на другој страни Ибра како се навија и како се воли своја земља - кажу навијачи.

Због чега је Србија мета беса Европске Уније погледајте ОВДЕ.

Извор: Курур спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА