Најновије

БИЋЕ КРВИ: Асадове трупе опколиле америчку базу, следи страшна освета за бомбардовање!

Сиријске владине снаге су наводно опколиле америчку војну базу недалеко од граничног прелаза Ал-Танф са Јорданом, јавља иранска "Прес ТВ".

Мапа ваздушних напада (Фото: Јутјуб)

"Прес ТВ" наводи да су сиријске владине снаге ослободиле подручје широко 45 километара, а дугачко 60 киломотара у оквиру противтерористичке операције покренуте пре неколико дана. На подручју се налази град Абу Камал и америчка база Ал-Танф (носи исти назив као гранични прелаз), додаје телевизија позивајући се на неименоване изворе.

Сиријска опсерваторија за људска права саопштила је данас да је сиријска војска гађала буре-бомбама територију под контролом побуњеника на југозападу земље.

Опсерваторија, чије је седиште у Великој Британији, тврди да је сиријска војска бацила више од десет буре-бомби на ту област, што је прва употреба те муниције за око годину дана.

Напад буре-бомба представља ескалацију вишедневног напада војске на област североисточно од Дерае, који су до сада укључивали артиљеријско бомбародвање, али само ограничену употребу ваздушне силе, напомиње Ројтерс.

Раније током дана, америчке ваздухопловне снаге бомбардовале су војску Сирије, све о томе ОВДЕ.

Курир.рс/Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА