Најновије

ХОЛАНЂАНИ ОДУСТАЛИ ОД ТУЖБЕ ЗБОГ СРЕБРЕНИЦЕ: Тражили одштету за претрпљене трауме

Око 230 припадника холандских снага који су тужили холандску државу тражећи одштету за трауму коју су претрпели у, како се наводи, "немогућој мисији" у Сребреници, одустали су од те тужбе, пренели су тамошњи медији.

Сребреничка жртва (Фото: Јутјуб)

Они су 2017. године затражили одштету од државе у висини од 22.000 евра због претрпљених траума.

Војници, који су били у Трећем холандском батаљону са задатком да штите муслиманску енклаву 1995. године, тврдили су да је холандска влада могла да зна да је извођење мисије било немогуће наводећи да их је спољни свет кривио због неспособности да спрече злочин у Сребреници.

То им је, како наводе, нанело друштвену, емотивну и финансијску штету. Њихов адвокат Михаел Руперти рекао је да ветерани имају довољно поверења да ће им министарство одбране пружити довољну подршку да одустану од тужбе.

"Никад се није радило о новцу, већ о покушају да се министарство одбране наведе да схвати да нешто треба да предузме како би се задовољила правда према тој групи ветерана", рекао је Руперти.

Холадско министарство одбране тренутно исплаћује одштету само војницима који могу да докажу да пате од синдрома посттрауматског стреса.

Геноцид над истином и злочини над Србима, више ОВДЕ.

Извор: Курир.рс/Тањуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА