Најновије

УКРАЈИНЦИ ОСТАЛИ БЕЗ ЗУБА! Неутралисане ватрене тачке кијевских снага код Мариупоља

Народна војска Доњецке Народне Републике је неутралисала ватрене тачке украјинских снага у правцу Мариупоља у Донбасу, одакле је место Коминтерново на југу ДНР гранатирано неколико дана, саопштила је Оперативна команда Народне војске ДНР.

Мапа сукоба око Доњецка (Фото: Militairy Maps)

Раније је представник ДНР-а у Заједничком центру за контролу и координацију примирја саопштио да су кијевске снаге користиле тешку артиљерију приликом напада на Коминтерново, а при чему су  рањена два цивила. Према локалним властима, као резултат гранатирања, два насеља остала су без струје.

"Украјинске оружане снаге настављају да гранатирају насеља ДНР. У последњих неколико дана нападано је Коминтерново из свих расположивих оружја, укључујући и тешку артиљерију. Након тока снаге ДНР су неутралисале ватрене тачке кијевских снагау рејону Талаковке", рекао је представник команде ДНР.

Коминтерново је насеље на југу ДНР-а. Налази се на контакт линији и редовно је изложемо гранатирању. Пре почетка непријатељстава живело је око 800 људи. Од 2016. године, у насељу се налази не више од 200 становника. Насеље се налази 25 километара од града Мариупоља који контролишу кијевске снаге.

Украјина све слабија на фронту, више ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево и како изгледа одред Чечена у Доњецку:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА