Најновије

ВУЧИЋ: Неће моћи да ме сломе

Председник Србије Александар Вучић поручио је поводом наставка дијалога Београда и Приштине у недељу у Бриселу, да неће прихватити било какве притиске и да ће разговарати с косовским представницима само уколико су спремни на компромисе и испуњење Бриселског споразума.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је истакао да су сви напади у последње време усмерени на то да га сломе пред пут у Брисел, али да се то неће десити, напротив - то ће га само ојачати.

У низу су, наиме, протеклих дана стизале проблематичне поруке - косовски председник Хашим Тачи изјавио је да ће на преговарачком столу бити питање граница, а његов партијски колега Реџеп Хоти је тражио да Санџак и део југа Србије уђу у састав Косова. Председник БНВ Сулејман Угљанин запретио је да нема мира без аутономије Санџака, а Азем Власи је оптужио Београд за убиство Оливера Ивановића.

Вучић је казао да је у среду увече позвао "људе у Бриселу" и рекао им да је боље да не дође у недељу ако Албанци заступају ставове попут оних који су се могли чути протеклих дана.

- Они су ми рекли: "Молимо те да дођеш да разговарамо." Мени није проблем да разговарамо. Али ако мислите да постоји та батина којом можете да ме натерате да слушам и служим Харадинајевим, Хотијевим, Хоџајевим изјавама и глупостима, немојте да ме зовете уопште. Нити сам фасциниран ингениозним идејама, нити се плашим било кога на Западу - навео је Вучић и поручио:

- Погрешног сте човека нашли за притиске, зато да не губимо време. Али ако сте спремни на компромис, ту сам. Србија неће ништа да закуцава, али ако мислите да на такав начин можете да разговарате с нама, отићи ћемо и рећи им: "Хвала лепо, нека они прво испуне Бриселски споразум, па ћемо онда ми да разговарамо даље."

Неће дозволити, како је казао, да му "битанге, албанске и српске, нападају породицу из чиста мира":

- Мислили су да ме сломе пред Брисел свим тим лажима и измишљотинама, причама о породици, тровању воде, наводним отимањем новинара, блокирањем ауто-путева... Нећете да ме сломите, нећу им дати, само сте ме ојачали - казао је Вучић и поручио опозиционарима који хоће изборе да ће можда и да их и добију.

Министар одбране Александар Вулин упозорио је да ће се сваки пут када започну разговори о КиМ догађати салве напада на Вучића, као и бесмислени протести и догађаји који би требало да створе лошу слику о држави.

Политичке провокације

- Тачи изјавио да ће се преговарати о границама

- Угљанин казао да нема мира без аутономије Санџака

- Хоти тражио да се Санџак и југ Србије припоје Косову

- Власи оптужио Београд за убиство Оливера Ивановића

Бројке

10 рунди било у политичком дијалогу Београда и Приштине

10 година прошло од проглашења косовске независности

5 година прошло од потписивања Бриселског споразума.

Американци бомбардовали Хомс и Деир ез Зор, има мртвих. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић – Конференција за новинаре

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА