Најновије

АЛЕЧКОВИЋ: Ево зашто се важни политичари бирају међу педофилима и криминалцима и какве везе то има са психолошким ратом? (ВИДЕО)

Народ је зомбиран, успаван, нација је постала равнодушна према сопственој нацији и држави, што води у период кобне декаденције. Ко је агресор, а ко жртва и какве су последице, нека су од питања на које је одговарала психолог Мила Алечковић у емисији "Српски колектив".

Мила Алечковић (Фото: Јутјуб)

-  Морална ми је обавеза да објасним неке ствари јер живимо у великом незнању. Наиме, специјалан рат је увек психолошки рат. Не кажем да се све своди на психолошки рат али тврдим да је он суштина сваког специјалног рата, без обзира да ли касније иде у неке техничке облике. Он увек претходи другим типовима ратова или долази на крају или је у средини или траје све време, нема рата без психолошког рата само је поента када настаје, испричала је на почетку Алечковић.

Оно што је важно је да не постоји људска моћ која није и психолошка моћ. Можемо је разврствавати по врстама али сви облици моћи се своде на психолошку. Онај који је нема тај нема ни моћ. Имате формалне и неформалне вође у историји, неформалне су оне које имају психолошку моћ а формалне имају сва права да буду вође, али често немају психолошку моћ, трагедија је када се супротставе ова два типа вођа, нагласила је она.

- Инстутуција је страшно важна али у земљи где не постоји и не функционише, не ради, као што је Србија, ако немате сто јаких људи, интегрисаних, здравих, психички снажних, образованих, светских, са искуством, а не неких новајлија, да би могло на прави начин да се крене у формирање институција. Све је у људском фактору, са том психолошком моћи почиње сваки и мир и рат, каже Алечковић и додаје.

- Сваки психолошки рат иде на део у вама који је слабији, био то его, или ирационалан део. Делује се на део где особа не може да довољно брзо да филтрира, гађа се њена слабост, фрустрација, сваки психолошки рат иде на ту страну личности и заједнице.

Познати психолог одговара и на питање на које се људе може деловати у овом рату и повезује то и са избором политичара који креирају светске прилике, а заправо…

– Нимало случајно, али на оне који су оштећени, болесни, флекави, криминални. Ту сад имате лепезу различитих профила. Бирање људи од средње школе када се се издвајају они који су фрустрирани имају неке недостатке, иако их сви ми имамо. Ипак, иде се на људску несрећу, на оне који имају изражену патологију, слабе, подложне. Онда се они систематски издвајају и гурају у политику а касније у високу политику, и онда се чудимо, што у свету имамо политичаре који су безначајне личности, често криминалци, алкохоличари, латентни педофили. Наводила сам примере од Буша до Клинтона. Битно је рећи да је реч о систему а не о случајности. О тим људима постоје досијеи и кад треба да се уради нешто што захтевају банкарски кругови највећи чиниоци зла кроз векове, онда се извуче њихов досије покаже им се па се уцењују. Они онда одраде све што треба. Не постоји случајност у тим психопатолошким профилима који владају светом. Реч је о јако органзованом систему употребе људи који су оштећени.

Шта је још испричала Алечковић на тему психолошког рата и Србије, каква је то командна одговорност и како је постављена хијерархија, можете погледати у видеу.

Прочитајте ОВДЕ шта у својој колумни “Ново лице Србије” каже Мирослав Лазански.

Извор: Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Антић: Зашто Путин не подржи Двери или Шешеља?!

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА