Најновије

"БРИЉАНТНЕ БУДАЛЕ": Швајцарски медији оцрнили Шиптаре после жестоке провокације на утакмици против Србије!

Швајцарцски медији после провокације Џаке и Шаћирија оплели по фудбалерима и навели да су сјајни играчи, али да немању довољно развијену друштвену свест. 

Шаћири показује "орла" (Фото: Јутјуб)

Фудбалери Србије одиграли су свој други меч на Мундијалу са селекцијом Швајцарске , а после уводног гола Митровића, већ на почетку другог полувремена фудбалер Швајцарске Гранит Џака изједначио је резултат и прославио гол на "албански начин", да би му се после другог гола придружио и Шаћири.

Шаћири, који је у копачкама са заставом тзв. Косова играо и провоцирао српске фудбалере, започео је "шоу" у Калињинграду који је наставио Џака. Када је постигао изједначујући гол, одмах је формирао рукама албанског двоглавог орла.

Швајцарским медијима није промакао овај детаљ, те је освануо текст у којем стоје жестоке критике на рачин двојице Албанаца.
 
Тај швајцарски медиј је под насловом "Џаки и Шаћирију недостаје политичка сензитивност" овако видео њихово понашање после погодака у Калињинграду:

"Њих двојица, можда и најталентованијих фудбалера у овој генерацији Швајцарске, решила су меч головима. Имају тако изграђену фудбалску технику, да јој нема равне у репрезентаији. Али, њихова политичка сензитивност и друштвена свест су недовољно развијене. Требало је да се држе фудбала те вечери, али су они својим прославама погодака изазвали да, због културног кода Срба, како на трибинама тако и уз ТВ екране, то схвате као провокације.

Џака и Шаћири, који обојица воде порекло са територије Србије, корситили су прсте да покажу албанског двоглавог орла, националнистички поздрав. А то су урадили на утакмици високог ризика. Србија нема добре односе са Албанијом. Фудбалери су и тога били свесни.

"Бриљантне будале", тако гласи наслов коментара Феликса Бингесера, уредника најпознатијег швајцарског медија Блика.

У коментару се одаје признање Џаки и Шаћирију за голове, игру, учинак, притисак са којим су се носили. Истиче се да су били бриљантни! Али се исто тако каже да су провокативним прославама бацили сенку на све добро што су урадили. На тај начин послали су ружну слику у свет да је Швајцарска земља која није успела да лепо васпита двојицу младића који је представљају.

ФИФА не сматра прекршајем Шаћиријеве провокације на утакмици са Србијом, више ОВДЕ.

Извор: Курир спорт

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА