Најновије

ЦЕНТАР БЕОГРАДА ЗАТВОРЕН ЗБОГ ГЕЈ ПАРАДЕ: Шетња учесника "Параде поноса" од 11 до 14 сати и то овом трасом

Овогодишња прва тзв. "Парада поноса" у Београду, под називом "Понос Србије" и слоганом “Матичарка, нормално”, биће одржана сутра са почетком у 11 часова у Пионирском парку.

Геј Парада (Фото: Јутјуб)

Према најавама организатора, окупљени ће затим прошетати до Студентског парка и то преко Трга Николе Пашића, Теразија, Коларчевом, па преко Трга републике и затим Васином до Студентског парка. Цела манифестација планирано је да траје до 14 часова.

Иако за сада нема званичних најава да ће доћи до затварања појединих саобраћајница, јасно је да ће саобраћај у појединим централним градским улицама, из безбедносних разлога, ипак бити повремено обустављан док буде пролазила колона. У том периоду, за очекивати је и да дође до промена на одређеним линијама јавног градског превоза, а пре свега тролејбусима, као и аутобусима који прелазе преко Трга Николе Пашића и Трга републике.

Незадовољство статусом геј особа

Организациони одбор Параде поноса раније је истакао "незадовољство статусом геј особа у Србији и најавио да ће током кампање захтевати признавање веза припадника те популације пред законом, како би могли да остварују своја грађанска права".

И бициклисти на престоничким улицама

Неће само сутрашња парада затворити привремено центар града, већ и традиционална, пета по реду бициклистичка трка Београд Велоград. Окупљање је од 16.00 на Тргу републике, а почетак вожње је заказан за 17 сати.

Циљ је на Сланачком путу у "Циглани - клубу љубитеља тешке индустрије".

О чему ће разговарати у недељу у Бриселу Вучић и Тачи, више о томе ОВДЕ

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је разбијана геј парада

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА