Најновије

ИРАН: Сиријским побуњеницима допремају америчко оружје преко границе са Јорданом! 

Док се сиријска војска појави спремна за велики притисак у провинцији Дара, милитантне групе у региону, наводно, добивају масовну пошиљку оружја "направљеног у САД".

Џихадисти (Фото: Јутјуб)

Милитантне групе које оперишу у јужној Сирији примиле су велику количину оружја и муниције произведене у САД укључујући и противтенковске ТОВ ракете, извештава новинска агенција ФАРС.

Према ФАРС, оружје је испоручено преко границе са Јорданом, у склопу новог "плана САД-а за пружање више подршке за терористе" у Сирији.

Новинска агенција тврди и да су милитантне групе у провинцији Дара почеле да формирају "оперативне собе" у припреми за очекивану офанзиву сиријске војске.

Раније овог месеца, сиријска војска је интензивирала своје активности у југозападном делу државе којег још увек држе милитанти, покушавајући да допру до границе Јордана и израелских Голанских висина.

Руско министарство одбране додало је да су сиријске владине снаге, уз помоћ Слободне сиријске војске, која је недавно приступила званичном Дамаску, одбијала преко хиљаду напада Ал-Нусре.

Прочитајте ОВДЕ све детаље дугоочекиване офанзиве сиријске војске, којом је после пет година пробијена линија фронта.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашњи извештај са сиријског ратишта.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА