Најновије

ИТАЛИЈА ИМА ЦРНЕ ПРОГНОЗЕ: ЕУ се распада за годину дана!

Будућност Европске уније је ризична и биће одређена у току следеће године, сматра министар унутрашњих послова и потпредседник Владе Италије Матео Салвини.

Брисел (Фото: pixabay. com)

„У наредних годину дана постаће јасно да ли ће се сачувати јединствена Европа“, рекао је Салвини у интервјуу за немачки „Шпигл“.

Министар је истакао је да Италија више не може прима мигранте. „Не можемо да прихватимо ниједног човека. Напротив, желели бисмо да негде неке пошаљемо“, додао је он.

У среду је Салвини обећао да ће на радном састанку Европске комисије представити „мапу пута“ за решавање проблема миграције, чије ће четири главне тачке бити јачање Европске агенције за контролу граница „Фронтекс“, промовисање споразума са северноафричким земљама за смањење „миграционог притиска“, успостављање система за пријем миграната и убрзавање процедуре за протеривање илегалних имиграната у своје земље порекла.

Крајем прошле недеље власти Италије и Малте затвориле су своје луке за брод „Акваријус“, на којем се налазило више од 600 миграната и њих је пристала да прихвати Шпанија.

Ситуација са „Акваријусом“ изазвала је дипломатски скандал у односима Рима и Париза. Представник владајуће француске партије Напред, републико! Габријел Атал назвао је став Италије „мучним“, а председник Емануел Макрон је преко званичног портпарола оптужио Италију за „цинизам и неодговорност".

Као одговор на француске критике, италијанска влада је изјавила да не намерава да прихвати „лицемерне лекције из земаља које су на тему миграције одувек преферирале да скрећу поглед на другу страну“.

Касније су италијански премијер Ђузепе Конте и председник Француске Емануел Макрон одржали разговоре на којима су успели да реше несугласице.

Прочитајте ОВДЕ на шта је све спреман НАТО да би прогутао Македонију.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Депротација миграната из Русије

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА