Најновије

НОВИ СКАНДАЛ У РЕЖИЈИ ФИФА! Оволико Шаћирија и Џаку кошта вређање Србије

Гранит Џака, Ђердан Шаћири и Стефан Лихтштајнер могу да играју против Костарике у трећем колу Е групе Светског првенства у Русији, јер су због срамних провокација кажњени само новчано.

Вређање Србије Шаћирија и Џаку кошта 20.000 франака! (Фото: РИА)

Швајцарски репрезентативци су голове постигнуте против Србије (2:1) славили тако што су склапали дланове у облику "двоглавог орла", што је јасна политичка провокација. Свима осим Светској фудбалској федерацији!

Наиме, ФИФА је после скандалозног славља покренула поступак против Швајцараца, претила им је суспензија, али су на крају само новчано кажњени!

Мораће да плате по 10.000 швајцарских франака Џака и Шаћири, док ће 5.000 платити Лихтштајнер - толико кошта ругање Србији.

ФИФА показивање двоглавог орла као симбол велике Албаније од стране швајцарских фудбалера не сматра политичком провокацијом, него неспортским понашањем. Због тога лажни Швајцарци ниси супендовани, него само упозорени због неспортског понашања које се коси са принципима фер-плеја. 

Не треба заборавити ни то што је Шаћири на једној копачки имао заставу непостојеће државе Косово.

Швајцарска игра трећи меч у групи против Костарике у среду од 20.00 часова у исто време када Србија игра одлучујућу утакмицу са Бразилом у истој групи. 

Како Кустурица саветује фудбалере Србиеј прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА