Најновије

Кијев ствара додатну армију од пола милиона људи која ће „заштитити Украјину од било ког агресора“

Секретар Националног савета за безбедност и одбрану Украјине Александар Турчинов најавио је стварање система територијалне одбране, који ће ускоро омогућити кијевским властима да имају 500 хиљада људи под оружјем.

Украјинска војска (Фото: РИА)

Према Турчинову, према пројекту Генералштаба, у сваком региону ће се основати територијална одбрана и одвојене резервне јединице Националне гарде и граничних трупа. Према његовим речима, нови систем ће "претворити сваки округ, сваки град у непроходну тврђаву".

Истовремено, стварање система територијалне одбране, сматра Турчинов, помоћи ће да се припреме хиљаде додатних људи за резерву оружаних снага, Националну гарду и граничаре.

"Као резултат тога, морамо добити још једну полумилионску армију способну да поуздано заштити Украјину од било ког агресора", рекао је Турчинов.

Према његовим речима, Министарство одбране Украјине и Генералштаб сада припремају нацрт Закона о територијалној одбрани Украјине, који ће, након одобрења Савета за националну безбедност и одбрану, бити поднет на одобравање Врховној Ради (скупштини).

Белорусија снабдева украјинску војску војном техником. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: vostok.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војска Украјине, наоружање -подаци 

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА