Најновије

ПРОВОКАТОР: Харадинају смета ћирилица

Тзв. косовска влада вратила је министарству администрације и локалне самоуправе транскрипт састанка министра Ивана Тодосијевића са представницима Радне групе за израду статута Заједнице српских општина, јер је написан ћирилицом.

Харадинај (Фото: Јутјуб)

О томе је новинаре на прес-конференцији након састанка владе у Приштини обавестио тзв. косовски премијер Рамуш Харадинај, који је рекао да ни он није прочитао транскрипт јер је био на ћирилици. 

"Документ је стигао на ћириличком писму, иако могу да га прочитам, затражили смо да извештај пошаљу на три језика. То је и обавеза, јер када ми шаљемо материјал, шаљемо на три језика. Затражили смо и морамо да добијемо извештај на званичним језицима, а не само на једном", рекао је Харадинај, те додао да министарство рада треба да преведе транскрипт и да га пошаље на "језику који разумемо". 

Након тога, додао је, косовска влада ће моћи да анализира документ. 

Приштинска РТК 2 преноси и да је Харадинај изјавио да је веома важно да косовски парламент буде информисан о току дијалога Београда и Приштине и да би у ту сврху требало да се оформи механизам којим би се извештавала скупштина.

"Дијалог је најосетљивија тема. Сада је у питању финална фаза дијалога и било би добро да се оформи стални протокол у комуникацији између институција и преговарачког тима у дијалогу", рекао је Харадинај након састанка владе, на коме је подржан предлог о формирању посебне Америчке економске зоне у општини Ђаковица.

Наводећи да је уобичајно да председник не извештава парламент, којем се, иначе, обраћа једном годишње, Харадинај је поновио да је улога парламента у дијалогу важна, односно да "све парламентарне групе знају истину и да буду информисане о дијалогу".

Какве последице ће имати провокација швајцарских Албанаца прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Из обраћања Рамуша Харадинаја на српском језику

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА