Најновије

ВУЧИЋУ НЕЋЕ БИТИ ДОБРО: Позната новинарка открила све, информације стигле до амбасада, ево шта ради СНС

Александар Вучић је више од 90% медија ставио под своју контролу, и  методом финансијског исцрпљивања и уценама намерава да 100% преузме све медије у Србији, саопштила је власница КТВ Зрењанин Даница Радић у писму које је упутила Амбасадама у Србији тражећи заштиту својих права за слободним приступом информацијама и објективном информисању јавности.

Даница Радић и Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Напомиње да највећи притисак на њену медијску кућу почиње доласком Вучића на власт. „СНС уништава све медије, а бојим се да ни моја КТВ телевизија неће дуго издржати“, поручила је Радић.

Њено писмо упућено амбасадама преносимо у целости:

„Поштовани,

Телевизија КТВ је једна од најстаријих локалних ТВ станица у Србији, емитује свој програм од 1993. године. Осим националних ТВ станица једина смо телевизија која је одувек била отворена за све политичке опције што се можете уверити ако погледате све наше емисије на Yоутубе каналу „Без Цензуре – Званични канал“. Због професионалног информисања прогањани смо за време ДОС-а интезивно од 2006 – 2012. године, гоњени смо и кривично и прекршајно за исто дело да нам се забрани емитовање програма. Коначно 2010. и 2011. године пресудама Управног суда од 23.07.2010. године и од 20.01.2011. године поништена су решења РАТЕЛ-а о забрани рада КТВ телевизији. Притисци нису и даље престали, но највећи притисак на слободно новинарство, на нашу медијску кућу и на нас лично управо почиње 2012. године доласком Александра Вучића на власт, управо лидера због којег смо у време ДС-а били прогоњени јер су он и његови сарадници гостовали на нашој телевизији. Александар Вучић је више од 90% медија ставио под своју контролу методом финансијског исцрпљивања и уценама, намерава да 100% преузме све медије у Србији.

Пројектно финансирање медија у Србији је једна велика превара, из врха странке СНС стижу спискови у локалне самоуправе којем медију да се додели колико средстава. У комисијама за доделу средстава седе искључиво чланови СНС-а попут Владана Стефановића, Владимира Јовановића итд. и не да само додељују средства искључиво напредњачким телевизијама него и сами себе и на повезане фирме својих блиских сродника које су проформе регистроване, а које врло често немају ни једног запосленог радника. Тако се медијима Српске Напредне странке додељује од 20-40 милиона динара годишње укупно из локалних самоуправа, покрајинске и републичке власти. За нашу КТВ телевизију укупно за 2017. годину то је било 3 милиона динара, поређења ради, телевизија Рубин из Кикинде је телевизија која годишње добије око 20 милиона динара, а свој програм емитује само у Кикинди. КТВ телевизија емитује свој програм у Зрењанину, Кикинди, Београду, Новом Саду и Панчеву, док пар емисија из наше продукције друге телевизије реемитују у целој Србији. Што се тиче квалитета програма то се не може поредити јер је наша медијска кућа препознатљива по продукцији, пореде нас са националним телевизијама, а телевизија Рубин попут других локалних тв станица које финансира СНС једва да имају неколико емисија недељно локалног карактера.

Ове године је после емитовања емисије (емисија се налази на линку ОВДЕ) са Милованом Брикићем на нашој телевизији дошао градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић да ми пренесе поруку шефа Безбедносне информативне агенције Братислава Гашића, да ако нећу да продам телевизију више нећу ни један једини динар добити из Општинског буџета, значи ни тих 3 милиона предвиђених за 2018. годину, за све њихове активности које смо пратили од почетка ове године. После уцењивачке понуде градоначелника напрсно су нам без објашњења комитенти почели отказивати сарадњу. Интервентна полиција ми је истог дана после разговора са градоначелником са 6 кола зауставила сина на улици, претресала га и малтретирала без икаквог основа и разлога (снимак се налази у прилогу).

Емисија са Милованом Бркићем је била само кап у пуној чаши и пре тога ме је Александар Вучић назвао криминалцем у емисији на Пинк телевизији зато што пуштам и опозицију на телевизији (снимак се налази на линку ОВДЕ).

Телевизије које професионално и непристрасно извештавају СНС уништава тако што уцењују комитенте да не сарађују са телевизијама које нису под њиховом контролом и што наређује својим локалним самоуправама да таквим телевизијама попут КТВ-а не уплати за извршене услуге медијског праћења ни један једини динар, док својим купљеним телевизијама покривају губитке и до 155 милиона динара, такође СНС под вођством Вучића припрема нову стратегију како би се купљење СНС локалне и регионалне телевизије по Србији закачиле 100% на буџетско финансирање. Пример: Радојица је по налогу Братислава Гашића купио телевизију у Крагујевцу и направио дугове од 155 милиона динара. Приватизација је раскинута да би Општина без проблема могла да покрије 155 милиона дуга приватне фирме, наравно без икаквих кривично правних последица по Радојицу који је у већини других градова преузео телевизије по налогу Братислава Гашића. Сад се чека поновна приватизација али се одуговлачи са тим да би се усвојила нова стратегија за медије по којој би све телевизије локалне и регионалне које је по налогу Александра Вучића купио Братислав Гашић преко Радојице и других посредника могле да се 100% финансирају из буџета тако што ће се прогласити регионалним тв центрима.

Да би иронија била већа сад се за куповину телевизије у Крагујевцу пријавио Милош Пауновић који има само 23 године, а познат је по томе што је већ по налогу СНС купио Канал 9 у Крагујевцу и упропастио их је. Запослени радници којих је 12 су га пријавили инспекцији рада с обзиром да им дугује 18 милиона динара за неисплаћене плате. Средства од маркетинга која су обезбеђена од ДирецтМедиа пре његовог доласка, а уплаћена су у време његовог преузимања телевизије је опрао тако што их је пребацио фирми у Ковину за увођење грејања. У телевизији не да није уопште увођено грејање него ни закуп за простор није плаћен па су се морали иселити. То се зове слободно новинарство и демократија по Александру Вучићу: подобне неспособњаковиће из СНС-а ставити на чело купљених телевизија по Србији и што пре их са новом стратегијом пребацити да се финансирају 100% из буџета тако што ће их прогласити регионалним тв центрима, а телевизију КТВ која је још једина остала уништити што пре тако што ће челници СНС уценити већину комитената да КТВ-у откажу сарадњу и што ће КТВ-у на свим конкурсима за пројектно финансирање медија доделити нула динара, што су већ и учинили.

Никада Вам се до сада нисам обраћала, КТВ телевизија је од почетка радила по принципу објективног информисања јавности, овим дописом не очекујем много, желим само да Вас обавестим како СНС уништава све медије, а бојим се да ни моја КТВ телевизија неће дуго издржати. Ако имате било какве ингиренције молим Вас да у име демократије и слободног новинарства реагујете.“

O штрајку глађу и жеђу Николе Алексића сазнајте ОВДЕ.

Извор: slobodacg.me

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Чедомир Антић заговара поделу Косова и Метохије.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА