Најновије

ЖЕСТОКИ ФАЈТ АЛЕКСАНДРА ШЕШЕЉА СА ПЛЕНКОВИЋЕМ: Савет Европе треба да се стиди због Пленковића! (ВИДЕО)

Другог дана јесењег заседања Парламентарне скупштине Савета Европе, Александар Шешељ имао је жустру расправу са председником Владе Хрватске, Андрејем Пленковићем.

Шешељ и Пленковић (Фото: Правда)

- По мом схватању сврха Савета Европе су: демократија, људска права, владавина права и антифашизам. А данас, имамо пред нама човека који глорификује Јасеновац, концентрациони логор за седамсто хиљада Срба, Јевреја и Рома, који глорификује Блајбург. Вођу нео-нацистичког режима у срцу Европе у којој су Срби грађани другог реда, председника политичке партије чија је главна идеологија етничко чишћење. Руководство Савета Европе би требало да се стиди- рекао је Александар Шешељ.

Шешељ је, како се наводи у саопштењу радикала, био прекинут током свом обраћања, а затим му је реплицирао председник Владе Републике Хрватске и председник Хрватске демократске заједнице, Андреј Пленковић.

- Јабука не пада далеко од дрвета. Председник странке и његов отац је осуђени ратни злочинац. Представник ове странке се залаже за Велику Србију која ће обухватати територије других држава- узвратио је Пленковић.

Пленковић, кога  нису прекидали током његовог излагања, оптужио је Србију за агресију.
- Србија је извршила агресију на Хрватску, али пре тога и на Босну, Словенију и Косово, и одговорна је за ратове- рекао је он.

Александар Шешељ је и на јучерашњем заседању подсетио да је оснивач ХДЗ, политичке странке којој припада Пејчиновић Бурић, злочинац и неофашиста Фрањо Туђман, који је одговоран за највеће етничко чишћење у Европи након Другог светског рата. Шешељ је такође подсетио да су Хрвати током операције „Олуја“ окупирали српску територију, убили око хиљаду и протерали готово пола милиона Срба и истакао да је срамно што се годишњица „Олује“ у Хрватској прославља као национални празник- закључује се у саопштењу СРС.

Уредник интернет телевизије “Српски колектив” данас је из невероватног разлога ухапшен у центру Београда, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Шешељ у неким од ранијих обраћања у Савету Европе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА