Најновије

НЕМА ВИДОВДАНА ЗА ВУЛИНА: Српском министру забрањен улаз на Косово!

Српском министру одбране Александру Вулину забрањено је да учествује сутра на обележавању Видовдана на Газиместану, објавио је приштински портал Индексонлајн.

Александар Вулин (Фото: mod.gov.rs)

Како наводи портал, косовски министар спољних послова Беџет Пацоли потврдио је ту информацију.

На питање у вези са српским званичницима који су тражили дозволу за улазак на КиМ ради учешћа на сутрашњим манифестацијама, Пацоли је рекао да је само Вулину забрањен улазак.

Он, међутим, није рекао шта је разлог за одбијање Вулиновог захтева, преносе медији.

Канцеларија за Косово и Метохију најоштрије је вечерас осудила ову скандалозну одлуку Приштине и посредника у бриселском дијалогу, а како кажу, јасно је да је таква одлука донета у координацији Приштине и Европске службе за спољне послове с намером да се понизи Србија.

- Ова одлука је тим гора што долази после пристанка приштинске стране на састанку у недељу у Бриселу да се придржава до сада постигнутих споразума, и понаша са уважавањем и поштовањем према страни са којом, наводно, жели договор - истиче се у саопштењу.

Посета министра Вулина најављена је у складу са устаљеним процедурама и њено онемогућавање јесте најгрубље кршење Споразума о посетама званичника, чији је гарант управо Европска унија, наводе у Канцеларији.

- Представници појединих држава су протеклих дана, такође, пробали да у нашој земљи уведу вербални деликт, покушавајући да нашим државним званичницима сугеришу какву би врсту порука требало да упуте на Видовдан, што је догађај без преседана у дипломатској пракси - оцењује се у саопштењу.

Вулин ће у вези са овим питањем одржати хитне консултације са председником Србије Александром Вучићем, о чијој садржини ће јавност бити благовремено обавештена, закључује се у саопштењу.

Вучић и Мичел су разговарали телефоном о Косову, Американац тражи редовне информације о току дијалога, више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто Путин не подржи Двери или Шешеља?

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА