Најновије

НОВИ УДАР НА ЏЕП ГРАЂАНА: Ако нисте изабрали управника зграде, ево колико ће вас то коштати!

Скупштина града Београда утврдила је износ накнаде коју ће станари који нису изабрали управника зграда плаћати за услуге професионалног управника.

Илустрација (Фото: Pixabay)

Принудне управнике ће постављати локална самоуправа, а висина услуге ће износити, у зависности од величине зграде од 240 до 366 динара на месечном нивоу.

За стан и пословни простор зграде до осам станова накнада по стану за професионалног управника које постави локална самоуправа, на месечном нивоу, износиће 240,57 динара, за зграде од осам до 30 станова 288,68 динара, а у зградама са више од 30 станова 336,80 динара. 

Истом одлуком регулисана је и висина издвајања за текуће и инвестиционо одржавање зграда, па тако минимална висина трошкова за текуће одржавање месечно у згради без лифта износи 360,85 динара, а у згради са лифтом 469,11 динара. 

Када је реч о инвестиционом одржавању зграде, на цену утиче више параметара, плаћа се по квадрату и то од три до осам динара по квадрату. 

Шеф одборничке групе "Александар Шапић" Жељко Ивањи каже да је општина Нови Београд лидер у броју регистрованих стамбених заједница, а то, каже он, говори да је свест грађана те општине, у погледу управљања стамбеним заједницама, већа у односу на друге. 

Градски секретар за комуналне и стамбене послове Никола Ковачевић је рекао да сада у Београду има 6. 000 управника и да није тачно да Нови Београд предњачи по броју управника. 

 

Шеф одборничке групе “Покрет слободних грађана” Раде Вељановски каже да таква одлука јесте добра, али треба размислити да ли она решава проблем одржавања станова "или се због цифара отвара низ проблема".

Влада неће да спусти акцизе за гориво да се то не би тумачило као попуштање опозицији, више ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА