Најновије

Америци се санкције Русији враћају као бумеранг: Стотине хиљада људи остаје без посла!

Водеће групације из области аутомобилске индустрије упозориле су америчку администрацију да би увођење тарифа обрисало стотине хиљада радних места.  

Америчка застава (Фото: Pixabay.com)

Руски премијер Дмитриј Медведев заложио се увођење такси на увоз из САД као одговор на намете које је Вашингтон увео на страни челик и алуминијум.

Они су упозорили да би увођење 25-процентних тарифа на увозне аутомобиле проузроковало губитак више стотина хиљада радних места у ауто-сектору и драстично повећање цена возила.

Из Асоцијације светских произвођача аутомобила, која представља водеће стране произвођаче возила као што су Тојота, Фолксваген, БМW и Хјундаи, наводе да би тарифе наштетиле аутомобилским компанијама, али и америчким потрошачима, преноси Ројтерс. 

Администрација америчког председника Доналда Трампа је у мају покренула истрагу о ефектима увоза аутомобила по националну безбедност САД, а Трамп је у више наврата запретио брзим увођењем тарифа. 

"Највећа претња у овом тренутку по америчку аутомобилску индустрију је могућност да администрација уведе царине на увоз повезане са овом истрагом", поручују из Асоцијације глобалних произвођача аутомобила. 

"Такве царине би повећале цене за америчке потрошаче, ограничиле њихов избор и пригушиле продају и производњу возила у САД", додају из те Асоцијације. 

Тарифе би, уместо креирања нових радних места, резултирале губитком више стотина хиљада радних места у области производње и продаје возила у САД. 

Друга аутомобилска групација - Алијанса произвођача аутомобила - апеловала је на америчку администрацију да не уводи тарифе, јер ће, како тврди, наштетити економској и националној безбедности САД.

Прочитајте ОВДЕ какав то нови поход на Србију најављује Америка.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Америка отпочела рат против Русије санкцијама.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА