Најновије

Македонија сутра добија позив за чланство у НАТО

Македонија ће сутра добити позив за прикључење НАТО-у на бриселском самиту Алијансе. 11. и 12. јула, изјавио је национални координатор за НАТО Стево Пендаровски.

Седница НАТО (фото: НАТО)

Он је рекао да је за добијање позива било потребно испунити три главна страшка циља - потписивање Споразума о добросуседским односима са Бугарском, усвајање Закона о језицима и ратификација Споразума са Грчком о новом имену те бивше југословенске републике.

Пенеровски, како су пренели македонски медији, тврди да је 80 одсто грађана Македоније за придруживање Алијанси, што није случај са другим земљама.

- Наша земља је показала завидан ниво отпора и жилавости упркос чињеници да је то било два пута на ивици. Први пут у 2001. током војног сукоба, а други пут када су се догодили инциденти у парламенту, крајем априла прошле године - рекао је Пендаровски.

Да ли су тачне ове тврдње о масовном одушевљењу Македонаца уласком у НАТО, не знамо, али сигурно знамо да то македонска власт неће проверавати на референдуму, као што није ни црногорска. 

ОВДЕ погледајте шта је поручио митрополит Амфилохије Вучићу.

Извор: Правда/Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Војници НАТО на граници са Rусијом

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА