Најновије

ПАКАО СРПСКИХ ТУРИСТА: Од јуче смо без воде, фекалије се сливају у море, а плаже су уништене! (ВИДЕО)

Од јуче смо без воде у апартманима, улицама још протичу бујице од кише сада помешане са фекалијама и све се излива у море. Ватрогасци испумпавају воду из кућа, јер су апартмани у приземљу синоћ исељени и тренутно је опет почела да пљушти киша, прича у једном даху Ива Јаковљевић која се тренутно са породицом налази у месту Ормос Панагиас на Ситонији.

Поплаве у Грчкој (Фото: Јутјуб)

- Јуче је било страшно, почело је да пада око 13 часова, а у 18 је све било поплављено. Главни пут је био затворен, а споредни који води до центра места се претворио у реку. Поломљене гране од дрвећа су свуда, оборене су камп кућице, јахте и чамци су преврнути или потопљени. Бујица је померила аутомобиле, видели смо неки БМW београдских таблица како га помера вода - прича Ива.

Она је смештена на другом спрату у кући па вода није пробила у апартман, али су туристи из Бугарске који су у приземљу синоћ на брзини морали да спакују ствари и изађу из апартмана.

Плаже су каже тренутно непрепознатљиве и делује као да их никад није било.

Море црне боје

- Кафићи и ресторани који су били на плажи више не постоје, бујица је све порушила. Најгоре је што су се излиле септичке јаме и то све иде у море које је сада црно - описује она тренутну ситуацију.

Туристи још немају информацију када ће стићи вода, а Грци, каже наша саговорница само се држе за главу и понављају “катастрофа”. Од купања додаје, за сада нема ништа.

- Кажу да бар четири дана неће бит вода за купање. Ми се нећемо купати сигурно и само да успемо да извучемо наш глисер из воде и прекидамо летовање и враћамо се у Србију - закључује наша туристкиња.

Конзулат у Солуну: Највише нас зову због потопљених аутомобила

У нашем конзулату у Солуну кажу да су у сталном контакту са српским туристима и туристичким агенцијама.

Највише позива имају због потопљених аутомобила. Додају да нико од наших држављана није био у непосредној опасности те да није проглашено ванредно стање јер је у питању тренутна временска непогода.

- Највећи број случајева нам се јавља везано за поплављене аутомобиле и те грађане саветујемо да прво траже од полиције записник о штети и о њеном настанку како би могли да наплате штету, а даља процедура зависи од врсте осигурања које имају. Ко има Каско он ће моћи да наплати штету, а остали у зависности од осигурања. Ми им стојимо на располагању да им то разјаснимо јер је сваки случај посебан, ради се од случаја до случаја и у том смислу не може се дати неки општи савет - каже Синиша Павић, генерални конзул у Солуну.

Он истиче да нема разлога да се упозоравају туристи који су у Грчкој на летовању нити они који намеравају да путују, јер се радило о временским просторно издвојеним проблемима и нема наговештаја опште опасности.

- Није било случајева непосредне опасности и нама није познато да су поплављени апартмани у којима су боравили наши грађани. Не кажем да тога није било, али нико се нама тим поводом није обратио иако би због тога требало пре свега да се обрате туристичким агенцијама. Ако је неко у проблему, а дошао је у сопственом аранжману, ми смо отворени да нас позову за савет - истиче конзул. Контакт телефони Конзулата у Солуну су: +302310/244-265, +302310/244-266 и +302310/244-267.

Прочитајте ОВДЕ какав се то протест за то време најављује у Србији?

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА