Најновије

ПУТИН ПРЕДСТАВИО НОВИ РАКЕТНИ АРСЕНАЛ: "Авангард" ускоро, "Сармат" кроз годину дана (ВИДЕО)

Ракетни систем „Авангард“ биће предат ракетним јединицама у најскорије време, а интерконтинентална ракета „Сармат“ кроз годину дана - објавио је Владимир Путин.

Владимир Путин (Фото: РИА)

Учинио је то за време церемоније у Кремљу приређеној за 800 најбољих дипломаца руских војних академија и факултета безбедности.

Шеф државе им је открио да је удео савременог наоружања у оружаним снагама РФ већ достигао 60 одсто, а да ће 2021-ве до до планираних 70 одсто.

Подсетио је да је пре само шест година таквог наоружања у руским копненим, ракетно-нуклеарним снагама и ратној флоти било једва 16 одсто.

Путин је у наставку обраћања дипломцима истакао да је цео низ руских модерних оружја без конкуренције у свету јер је годинама, а у неким случајевима, и деценијама испред онога што имају конкуренти.

Указао је да хиперсонични ракетни систем „Кинжал“ већ „дежура“ у руском Јужном војном округу, а да ће он и друго савремено наоружање вишеструко повећати војни потенцијал Русије.

Председник РФ је, иначе, на церемонији рекао и да су Оружане снаге РФ протеклих дана из Сирије повукле 13 авиона, 14 хеликоптера и 1.140 војника и официра.

Дипломцима је поручио да Оружане снаге РФ почивају и на великој традицији која укључује блиставо професионално војно школство, поштовање потчињених и спремност за жртвовање за Отаџбину и саборце.

„Убеђен сам, додао је, да и свако од вас у овим тренуцима осећа ту непрекинуту везу између наших временских епоха и генерација. И да схватате колика је част бити војник и официр Русије и наставити дело њених хероја“.

Путина чекају и папа Фрања и краљица Елизабета Друга, а ево због кога је дошао на време – више ОВДЕ.

Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА