Најновије

Сиријска армија покренула напад на стратешку важну базу на истоку Даре!

Сиријска арапска армија (САА) започела је снажан напад јутрос на базу стратешки важне позиције - бригаде 52 у источној Дари.

Тигрови (Фото: Southfront)

Под вођством елитних Тигрових снага САА је напала из неколико праваца, покушавајући да опколи џихадистичке побуњенике Хајат Тахрир Ал Шама.

Према прелиминарним извештајима, сиријска војска је на домаку освајања овог стратешки важног пункта џихадиста, иначе у непосредној близини њиховог, за сада, упорног упоришта у граду Ал Хираку као и другим насељима на истоку Даре.

Бригада 52 је зааузета од стране јужне фронталне бригаде Слободне Сирије (ФСА) и Јабхат Ал Нусре (сада Хајат Тахрир Ал Шам) током њихове офанзиве 2015. године.

Побуњеничке снаге су успеле да дођу до покрајинске границе у провинцији Ал Свеида где би коначно могле да направе и продор у циљу заузимања овог подручја.

Међутим, њихов покушај офанзиве према Свеиди биће тешко остварив, будући да се неће борити само против САА већ и Националних одбрамбених снага (НДФ), Сиријске социјалистичке партије (ССНП) и локалаца који су мобилисани за ове борбе.

Борба се наставила између владиних снага и милитаната у јужној провинцији Дара у среду, с обзиром да је Сиријска арапска армија (САА) заузела још два града у стратешком подручју које граничи са Јорданом и Голанским висинама. Према извештајима, САА је напредовала из Нахите и Саме Ал Хадеитат према градовима Малиха Ал Гарбија и Малиха Ал Шаркија. Извештаји кажу да је након кратког периода борбе, сиријска војска стекла пуну контролу над градовима.

Борбе су део недељне офанзиве у тој области, која према УН тренутно насељава око 45.000 људи. Већина расељених је наводно избегла из источних делова Даре према јужној граници земље с Јорданом.

Прочитајте ОВДЕ шта је сиријска армија комплетно очистила од џихадиста? Погледајте видео и мапу.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте јучерашњи извештај са сиријског ратишта.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА