Најновије

ТЕНЗИЈЕ НА КОСОВУ ЗА ВИДОВДАН! ШИПТАРИ ПРЕТЕ: За сваку провокацију последице ће сносити Београд!

Приштински медији објавили су да су на Косову појачане мере безбедности због обележавања Видовдана, као и после јучерашње информације о забрани уласка министру одбране Србије Александру Вулину у јужну покрајину.

Обележавање празника у Грачаници (Фото: Јутјуб)

Заменик команданта косовске полиције за северни регион Бесим Хоти демантовао је спекулације да је забрана Вулину разлог за "појачану борбену готовост".

Хоти је казао да полиција прати "колону возила која је дошла из Србије за Видовданску гозбу у Грачаници и Газиместану" и да је разлог томе безбедност.

- То је одлука владе, а полиција је мора спровести - додао је Хоти, преноси "Блиц".

Приштински портал "Бота сот" наводи да је око 50 припадника косовских специјалних полицијских снага стационирано у бази специјалне јединице "Белведер" у Митровици, где чекају наређење да интервенишу у случају потребе.

Поједини званичници приштинске владе говоре и о потенцијалном покушају уласка на Косово без дозволе.

- За сваку провокацију која се деси, последице ће сносити Београд, јер их он изазива. Међународни партнери су обавештени о свакој од наших акција. Поред завера које се редовно стварају, врло је јасно да илегални улазак било кога на територију Косова подразумева спровођење закона од стране косовске полиције - написао је на Фејсбуку Јетлир Зиберај, саветник косовског министра спољних послова Беџета Пацолија.

Поводом Видовдана више догађаја организовано је у Грачаници, где се одржава централна манифестација. Света архијерејска литургија почела је у 9 сати, а парастос се на Газиместану служен је у 13 часова.

Како је канцеларија за КИМ реаговала на забрану Вулину да уђе на Косово читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА