Најновије

ЛАВРОВ: Повлачење из Сирије зависи од ситуације, нема рока

Москва не поставља "вештачке временске рокове" за повлачење својих трупа из Сирије, јер тај процес зависи од ситуације на терену, рекао је Сергеј Лавров.

Лавров (фото: РИА)

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је у интервјуу британском Каналу 4 рекао да Русија не воли вештачке рокове. "Доследно смањујемо своје војно присуство у Сирији. Последњи пут смо га смањили пре неколико дана", истакао је Лавров.Руски министар спољних послова Сергеј Лавров је у интервјуу британском Каналу 4 рекао да Русија не воли вештачке рокове. "Доследно смањујемо своје војно присуство у Сирији. Последњи пут смо га смањили пре неколико дана", истакао је Лавров.

Према његовим речима, руски председник Владимир Путин је, с тим у вези, поменуо да је нешто више од хиљаду војника враћено у Русију, као и неки авиони и друга опрема.

"Повлачење руских снага зависи од ситуације на терену", истакао је шеф руске дипломатије, преноси Тас.

Лавров је навео и да је Русија, заједно са сиријском војском и "патриотском опозицијом", успела да спречи Исламску државу да спроведе своје планове о оснивању калифата.

"Међутим, неки остаци Исламске државе су и даље тамо, Џабхат eл Нусра је и даље тамо. Они сада онемогућавају пуну примену договора о зони деескалације у јужној Сирији", рекао је руски министар.

Додао је да Русија у Сирији располаже двема локацијама где су њени бродови и авиони стационирани и могли би се корисно употребљавати још неко време.

Путин је јуче изјавио да је Русија повукла 13 војних авиона, 14 хеликоптера и 1.140 војника из Сирије само у протеклих неколико дана. 

ОВДЕ погледајте шта се очекује од сусрета Путина и Трампа.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин: Немамо намеру да напиштамо Сирију

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА