Најновије

Јово Бакић оштро о председнику Србије: Вучић показао да нема ни стида ни срама

Именовањем Синише Малог за министра финансија, Александар Вучић поручује да "нема ни стида, ни страха и да је све дозвољено", сматра социолог Јово Бакић. Бакић предвиђа да "можемо да очекујемо штошта", јер односи у "уиграном тандему" Вучића и Малог могу да се промене.

Joво Бакић (Фото: Јутјуб)

Он је, у оквиру серијала Квака 23, оценио да "овде све зависи од воље једног човека, од онога шта ће њему у одређеном тренутку да дође у главу".

"Да ли ће му бити опортуно да жртвује једног за њега врло значајног играча, као што је Синиша Мали, или не", објаснио је Бакић за ФоНет.

Нелагално рушење објеката у Савамали, махинације у вези с Београдом на води, изградња фонтане на Славији, новогодишња јелка која кошта 83 хиљаде евра, уговори о куповини 24 стана у Бугарској, сумњиви докторат… неке су од афера у којима главну улогу игра управо нови министар финансија.

Ипак, баш због "уиграности тандема", како то назива Бакић, мало је оних који су били изненађени именовањем новог министра.

Он каже да такви "шамари" демократској јавности у Србији више нису неуобичајени. Поставља се, међутим, питање да ли је у овом тренутку Мали потребнији Влади Србије, или она њему?

Бакић ситуацију приказује сликовито, констатујући да међусобна зависност Малог и Владе Србије "зависи од тога ко је ту крпа, а ко закрпа".

У суштини, сасвим је свеједно. Земљи Србији и овом друштву нису потребни ни оваква Влада, ни Синиша Мали, закључио је Бакић.

Да ли је пољопривредна мафија у Србији штетнија од нарко картела сазнајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Јово Бакић о екстремној и радикалној десници.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА