Најновије

Велике демонстрације у Скопљу против проамеричког режима Зорана Заева

Око 60.000 Македонаца протестовало је синоћ против владавине вазала америчке амбасаде Зорана Заева и „апокалиптичних потеза” његове владе и против промене имена земље.

Скопље (Фото: Јутјуб)

Лидер ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски рекао је да је протест „почетак краја” режима Заева и затражио да се превремении парламентарни избори одрже у марту или априлу идуће године, а да дотле земљу води техничка влада.

“ВМРО-ДПМНЕ неће подржати промену Устава да би се установила промена уставног имена. Врло смо јасни око тога”, рекао је Мицкоски на скупу.

У наставку је нагласио: „Ово су историјски тренуци за нашу отаџбину. Тренуци у којима су потребне снага, одговорност и одлучност. Ово је време треће генерације која је учила од прве и расла са другом. Ова генерација стоји усправно пред изазовима са којима се суочава Македонија. Хајде да покажемо колика је наша снага. Хајде да покажемо колико волимо Македонију. Хајде да јасно и гласно кажемо да се чаша препунила и да овако више не може и не сме”.

Мицкоски је цитирао ове речи и Гоце Делчева: „Свака слобода која је поклоњена у суштини је ново ропство”. Па додао:

„И свака поклоњена власт кратко траје. Овима на власти срце већ дрхти. Из целе Македоније, са свих страна, стиже иста порука: доста је било!”

Мицкоски је прецизирао да ВМРО-ДМНЕ тражи да превремени парламентарни избори буду истовремено са редовним председничким:

„Избори су потребни да народ каже подржава ли ово што раде Заев и СДСМ. Тражимо да председника изборне комисије предложи опозиција. Тражимо да да земљу 100 дана пред изборе води техничка влада, као што је то било и уочи претходних избора”.

Мицкоски је поновио да је његова партија за улазак македоније и у ЕУ и у НАТО, али и упозорио:

„Промене у земљи морамо да изведемо ми сами. Неће НАТО смањити број Заевљевих хектара под марихуаном. Зато понављам да ВМРО-ДПМНЕ меће подржати уставне промене ради промене имена наше земље. Историја ће показати ко је био у праву. Не плашимо се! Нема предаје! Ми идемо путем истине и путем отаџбине, а ко је на том путу тај је - победник”.

Медији пишу да је Вучић одбио амерички план за Косово, више о томе ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како је протекао протест у Скопљу

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА