Најновије

МИША ВАЦИЋ: Свим малоумницима који умањују значај Папуа Нове Гвинеје...

Лидер Српске деснице Миша Вацић бурно је реговао на Твитеру јер су по једини у Србији са иронијом коментарисали вест о томе да је Папуа Нова Гвинеја повукла признање Косова. Вацић је људима са таквим коментарима одржао лекцију из географије.

Mиша Вациц (Фото: Јутјуб)

- Свим малоумницима који умањују значај Папуа Нове Гвинеје, могу рећи да је то држава шест пута веће територије од наше Србије и да има пола милиона становника више од Србије. Дакле ви те смешни, а не П.Н.Г. Хвала још једном братској Папуа Новој Гвинеји што је поништила признавање Косова – написао је он и додао да је та држава чланица Комонвелта.

Oн је изнео још података о овој земљи.

-  Папуа Нова Гвинеја једна је од етнички и језично најхетерогенијих земаља света. Становништво се може поделити у две главне групе: Папуанце, који чине нешто више од 80 % и Меланежане, којих има нешто мање од 20 %. Иако се у земљи говори више од 700 језика, ток писин и хири моту су језици међусобног споразумевања различитих група. Историјско наслеђе је исто подељено северни део државе је био колонија Немачке, јужни Британије, касније је Аустралија управља уместо британаца. И ипак државно јединство и територијални суверенитет се одржава и чува, зато је посебно битно што се Папуа Нова Гвинеја званично вратила међународном праву и поштује територију Србије! Космет је Србија! – објашњава Вацић.

О протесту Српске десниице потив шиптарског фестивала читајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вацић захтева враћање редовног служења војног рока.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА