Најновије

ОФАНЗИВА НА АМЕРИЧКЕ ШТИЋЕНИКЕ: 4. оклопна дивизија САА припрема велики напад у граду Дари! (МАПА/ВИДЕО)

Дана 30. јуна, четврта оклопна дивизија Сирија арапске армије (САА) уз снажну подршку руских авијацијских снага, покренула је велики напад на насеље Манисијах у граду Дара где су позиције слободне сиријске армије (ФСА) коју подржава САД. ФСА је још прошле године успела да заузме већину округа.

САА (Фото: Јутјуб)

Извор из четврте дивизије изјавио је да је САА до сада преузела ово насеље. Сиријски борци су се суочили са врло мало отпора од преосталих бораца ФСА унутар града.

Дан раније, четврта оклопна дивизија заузела је брдо Зумајтија, чиме је наметнуо контролу ватре над главном линијом снабдевања ФСА између западног и источног дела провинције Дара.

С друге стране, оперативна контрола ФСА у јужној Сирији позната под називом "Тавхид Ал Суфуф" извиестила је да су борци ФСА уништили два борбена танка САА са противтековским вођеним пројектилима ТОВ, током сукоба западно од града Дара. Такође су објавили да је ухваћен војник САА.

Сиријска армија ће вероватно појачати своје војне операције око и унутар града Дара када буду обезбедили источни део. Елитне јединице, укључујући и Тигрове, придружиће им се тамо, што ће повећати притисак на ФСА.

Прочитајте ОВДЕ све детаље о уласку сиријске војске у ослобођени Ал Хирак. Погледајте мапу и видео.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА