Најновије

Објављена карта могућег напада украјинских оружаних снага на Донбас! (ВИДЕО)

Према речима заменика шефа Оперативне команде на ДНР Едуарда Басурина, примећује се велика концентрација украјинске војне опреме на својим границама.

Донбас (Фото: Јутјуб)

Руски сајт "Звезда" је објавила интерактивну мапу могућег напада Оружаних снага Украјине на Донбас, о којој је раније говорио заменик шефа Оперативне команде ДНР Едуард Басурин.

Према његовим речима ДНР је више пута уочила велику концентрацију и кретање украјинске војне опреме, упркос чињеници да је њено присуство на линији додира забрањено Минским споразумима. Поред тога, техника се константно креће дуж линије фронта.

Едуард Басурин напоменуо да украјински БМП (Борбена возила) пуцају по "многострадалном" Докучајевску, по становницима стамбених четврти, а артиљерија и тенкови су концентрисани на подручју Гранита. Штавише - технологија се премешта у Старогнатовку, а потом или ближе Докучаевску или Азовском мору.

У случају да Украјина крене у офанзиву, могуће је неколико варијанти развоја догађаја, нагласио је Басурин.

"Ако ВСУ (Украјинске оружане снаге) неће да рачуна са својим губицима, са војне тачке гледишта они могу ићи у граду Доњецк од стране Спартака, јер се тамо налазе линије фронта. Поред тога, тамо је приватни сектор и зграде високог етажа. Ово је, ако им није жао својих људи и ако желе пуно крви ", рекао је.

Међутим, нагласио је Басурин, ако Украјина хоће тактички успех, онда је још један сценарио могућ.

"Ако тактички желе да успеју, онда је то на југу са излазом на руској граници и постепеног укидања до севера, контра нападом са стране Горловка. Шахтерск, Иловајск, ми смо у великом окружењу, такође и удари у Луганском региону, ове планове они праве." Закључио је.

Поред тога, раније, неки стручњаци су предложили да Порошченко и његов тим појачају догађаје са почетком 14. јуна Светског првенства у фудбалу у Русији.

Такође прошле недеље, заробљени војник милиције у 14. механизоване бригаде ВСУ Јакоб Веремејчик је рекао да НАТО инструктори припремају украјинске војнике за напад на Донбас.

По речима Веремејчика, пре шест месеци, он је заједно са другим војницима послат на Јаворвски полигон у Лвовском региону, где су их из алијансе инструктори учили нападу на град, снимању објеката и друге офанзивне операције.

Владимир Путин увео је контрасанкције Америци и њеним савезницима, више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА