Најновије

СИРИЈСКА ВОЈСКА СЕ СПРЕМА ЗА ОНО НАЈГОРЕ: Хорде зла сваког трена могу да крену из пустиње

Извор Сиријске арапске армије (САА) јавио је за "Al-Masdar News" да сви извештаји о томе како је Исламска држава стигла до периферије града Ал Букамала нису истинити. ИД је у ствари напредовала, у почетку, током великог напада у близини Ал Букамала прошлог викенда.

Сиријска војска (Фото: САНА)

Извор је додао да је сиријска војска успела да преузме иницијативу у близини Ал Букамала, што је резултирало повратком Хасара, Јалеа и Саијала. Сиријска војска сада је на високом нивоу опрезности, јер се плаше да се Исламска држава спрема за покретање још једног великог напада на гранични град Ал Букамал.

Мапа испод: Сиријска арапска војска (САА)/Руси/Хезболах/ИРГЦ - црвена боја, Сиријске демократске снаге (СДФ)/Курди/САД/Французи - жута боја, Исламска држава - црна боја.

Ал Букамал је некада био упориште Исламске државе који је повезао њихове снаге у Ираку и Сирији. Ослободила га је сиријска војска крајем прошле године.

Руска мисија у Сирији је скоро завршена, Асад чисти последње џихадисте. Сукоб са САД остављен за крај. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: АМН

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руси бомбардују положаје терориста у Латакији

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА