Паста је увек добар избор за брз ручак, псоебно када додате пилетину, поврће у укусне зачине!
Потребно је:
- 4 парчета панчете,
- 500 г пилећих груди,
- 2 кашичице италијанског зачина (мешавина сувог оригана, босиљка, рузмарина, мајорана, мајчине душице, першуна, бибера и љуте туцане паприке ),
- 1 кашичица млевене слатке паприке,
- 2 чена белог лука,
- 2 шоље спанаћа,
- 4 мања парадајза,
- 1,5 шоља павлаке за кување,
- 1 шоља пармезана,
- 1/2 кашичице туцане љуте паприке,
- 300 г пасте,
- со и бибер.
Начин припреме:
Препржите панчету у тигању, извадите на тањир па додајте исецкане пилеће груди. Додајте мало соли и бибера, италијански зачин (или неке сличне мешавине зачина), слатку паприку и бели лук. Када се месо испече, додајте спанаћ, исецкани парадајз и павлаку за кување. Добро измешајте, па додајте пармезан и туцану паприку.
У међувремену скувајте 300 г пасте, па додајте и њу у тигањ. Додајте измрвљану панчету коју сте претходно испржили и промешајте.
Додатно украсите са мало першуна и пармезана.
Уживајте!
Рецепт за пилетину са сланином уз сос од јогурта пточитајте ОВДЕ.
Извор: Блиц жена