Најновије

Да ли је Косово најскупља српска реч?

Разумљиво је да шиптарски сецесионисти и њихови западни ментори свакодневно нападају Србију у политичкој борби поводом коначног дефинисања статуса Косова и Метохије.  

Ивана Борић (Фото: Српска десница)

Пише: Ивана Борић, Српска десница

Недавна изјава осведоченог шиптарског терористе Едија Раме да је Косово светли пример поштовања права мањина, није ништа друго него скандалозна, лицемерна а пре свега лажна.

Крајње имбецилно и дрско понашање премијера самопрозване државе Косово на промоцији књиге „модерног државника“ Тачија,  где тврди да је Косово безбедно за Србе.

Да се упознамо са чињеницама. Косово и Метохија су неизоставни територијални део Србије. Јужна српска покрајна. Вековна престоница српске традиције, државности и највећи споменик српске културе.

Косово и Метохија данас. Свакодневни напади Шиптара на Србе су интевизирани и не јењавају. Последњи међу њима напад на ученике основне школе у Сувом Долу код Липљана. Бахато су шипкама разбили и одвалили врата школске зграде узвикивјући да је то албанска територија. А онда су побегли у непознатом правцу. Каже Еди да је безбедно за Србе? Идемо даље... На гробљу у Ораховцу су поломљени крстови и надгробни споменици Срба. У селу Петрич код Клине Срби су спречени да дођу до остатака срушене цркве како би присуствовали сеоској слави. А онда су их шиптарски шовинисти напали. Троје Срба је повређено. У селу Старо Грацко од стране локалних шиптара нападнуте су мајке са децом у колицима. Српска беба од шест месеци је попрскана сузавцем, а два Србина који су притекли да заштите своје жене и нејач су повређени. Безбедно?!

Већ виђени деценијски сценарио тероризма над српским становништвом, који се спроводи уз подршку западних криминалних структура, а починиоци ових криминалних догађаја како ствари стоје вероватно никада бити пронађени.

И као врхунац политичког  безобразлука, Америка председнику Србије Александру Вучићу шаље документ који треба да потпише. Улазлуд се надате. Документ је недостојан пажње и неприхватљив за нашу отаџбину, за нашу Србију. „Амерички пакет“ којим су очигледно хтели да заувек окупирају већ окупирано је одбачен од стране српских власти.

Јер Србија је учинила већ немогуће за опстанак народа на Космету. Остаје борба. Дипломатска? Највероватније јер сваки други вид борбе би у овом тренутку био погубан по нашу земљу. 

Косово није само најскупља српска реч. Косово је вековна колевка српског народа. Која се никада није, и никада се неће налазити ван граница Србије. Где заувек припада. Косово и Метохија је симбол српске голготе, заједништва и пркоса. 

Косово и Метохија јесте. И увек ће бити. Србија.

Шта Ивана Борић каже о “НВО вештицама” погледајте ОВДЕ.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Интервју са лидером Српске деснице Мише Вацић.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА