Најновије

Сутра почиње Ноћ књиге: Ево који вас светски хитови очекују!

Сутра почиње Ноћ књиге, 8. јуна од 17 сати до поноћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, али и на сајтовима www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Корице-Лагуна

У Ноћи књиге појавиће се неколико важних наслова светске књижевности.

Серијал Лусинде Рајли „Седам сестара“ у свету и код нас постиже невероватан успех. Недавно се појавила четврта књига из серијала „Бисерна сестра“ која прати живот четврте сестре КеКе.

Четрдесет година од првог издања, Лагуна за Ноћ књиге ексклузивно представља роман „Бежи, зеко, бежи“ који је прославио Џона Апдајка, једног од најзначајнијих америчких писаца. Аутор читаоце изводи из ушушканости средње класе у Америци крајем педесетих година и уводи их у свет жеље, неприлагођености, зебње и трагања за нечим неизрецивим. Објављивање ове књиге поклапа се и са Конференцијом о Апдајку која се одржава у Београду од 1. до 5. јуна.

Џејмс Патерсон има армију читалаца широм света, а ни Србија није изузетак. „Унакрсна ватра“ је највећи случај Алекса Кроса, а његов најгори непријатељ, Велики Мозак, вратио се и жељан је освете.

Прича о пријатељству двојице врло различитих дечака, природи и животу садржана је у роману „Осам планина“ Паола Коњетија. Овај вишеструко награђивани италијански писац нам дочарава како се однос двојице дечака развија и мења током година, о односу између оца и сина, а цела прича је смештена у алпско окружење. Паоло Коњети је један од писаца које критика у Италији највише цени и које читаоци највише воле. Ова његова зрела књига истражује односе који су случајни, али чврсти као камен, могућност учења и потрагу за нашим местом у свету.

Класик америчке књижевности „Боја пурпура“ истакнуте књижевнице Алис Вокер која је за ову књигу добила Пулицерову награду, у Лагуни добија своје прво српско издање, 37 година од објављивања. Ово је прича о младој Афроамериканки Сили која је проживела страшно злостављање – прво је злостављао отац, а касније и муж. Истовремено, говори о проблемима с којима су се суочавале Афроамериканке тридесетих година прошлог века. Расизам и сексизам су главне теме, а због сцена насиља роман је дуго био мета бројних критичара.

„Истанбул: Прича о три града“ Бетани Хјуз је сјајна двотомна историјско-путописна књига али и више од тога! Ово је прича о људима пре нас и Граду у којем се прелама судбина света. Путујући кроз историју ауторка нам открива многа лица овог „дијаманта између два сафира“, јер он је био и Богородичин и крсташки и Алахов град, њим су владали и мушкарци, али и жене, горео је и грађен је, освајан је и ослобађан. Ова књига је више од историје, ово је прича о људима пре нас и Граду у којем се прелама судбина света.

Мајстор љубавних романа Николас Спаркс нам у својој новој књизи „Ноћи у Родантеу“ доноси нежну причу о нади и радости, о жртвовању и опроштају – дирљив подсетник на то да је љубав могућа у свим животним добима и да нам се углавном деси онда кад је најмање очекујемо.

Како се добра навика читања стиче у детињству, Лагуна велику пажњу посвећује књижевности за децу.

„Лоши момци“ и „Лоши момци 2 – Перната мисија“ Арона Блејбија доносе нам авантуре „лоших момака“. Свако зна, они су страшни и опасни и… па, просто лоши. Али ови момци би да буду хероји. И показаће да јесу тако што ће чинити добра дела… хтели ви то или не. Спремите се за најсмешнију, нашашавију и најлуђу књигу коју сте икад читали – време је да их упознате. Они су лоши момци. Ове књиге помажу малишанима да ствари сагледају из другог угла и код деце ће развити емпатију и боље разумевање других!

А како нешто ваља и научити, препорука су мини-биографије славних историјских личности намењене деци, које садрже важне чињенице и занимљивости: „Моцарт – музички геније“, „Клеопатра – последња краљица Египта“, „Алберт Ајнштајн – велики мислилац“, „Леонардо да Винчи – ренесансни геније“. Књиге су у пуном колору и тврдом повезу.

Извор:Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА