Најновије

ЕРДОГАН ШАЉЕ ВОЈСКУ НА ИРАК: Ускоро почиње инвазија огромних размера

Турске снаге ће напасти подручја у Ираку уколико влада у Багдаду није у стању да "очисти" наоружане курдске групе, изјавио је турски председник Реџеп Тајип Ердоган у интервјуу за "Си Ен Ен Турк" у четвртак.

Ердоган (Фото: Синхуа)

Кандил, Синџар и Макхмур ће бити нападнути од стране турских снага ако их Багдад не ослободи од курдских снага, рекао је Ердоган.

У четвртак је бирачка група "Гезићи" јавила да Ердоган вероватно неће остварити победу у првом кругу на предстојећим изборима у Турској и да ће странка АКП изгубити већину у парламенту када Турци буду гласали 24. јуна. У априлу је турски лидер позвао на ванредне изборе како би проширио надлежности турске извршне власти.

Ердоган је такође рекао да би "ванредно стање" Турске, које је проглашено након покушаја државног удара 2016. године, могло бити укинуто после избора у Турској крајем јуна.

Упркос 15 година владавине у турском парламенту, анкетар је рекао да странка АКП и њена савезничка националистичка МХП имају само 48,7 одсто подршке, што би окончало владавину већине партије Ердогана и његових савезника.

Турска војска је раније спровела операције против курдских снага у Сирији и у аутономној курдској регији на северу Ирака, званично признатој у ирачком уставу као "Курдистанска регија Ирака".

Ударне јединице САА на путу ка Деир ез Зору. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Помоћ у људству и техници креће за Деир Ез Зор

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА