Најновије

Грађани се изјаснили: Замрзнути конфликт са Приштином

Знатно више од половине грађана, тачније 63 одсто, сматра да је замрзнут конфилкт тренутно најбоље решење за питање Косова и Метохије, а да статус КиМ неће бити решен у наредних пет до 10 година став је сваког другог грађанина.

Приштина (фото: РИА)

Конкретан договор где ће и Срби и Шиптари нешто добити или изгубити подржава 21 проценат испитаника, а за споразум између Београда и Приштине по сваку цену изјаснило се њих 9 одсто, показало је истраживање агенције "Фактор плус", спроведено овог месеца.

Због скорашњих догађаја агенција је у истраживање уврстила и питање шта би Србија требало да уради уколико "Косовске снаге" окупирају север КиМ, а готово половина грађана изјаснила се да би требало да употреби војну силу, било на целој територији, или на северу. 

Да грађани нису претерано оптимистични по питању исхода преговора између Београда и Приштине, показао је податак где 35 одсто њих сматра да Србија неће нормализовати односе са Косовом, нити ће га признати. 

Поставља се питање колико је ово истраживање тачно, ако се зна да је истраживање које је спровео Институт за статистику Европске Уније, пре месец дана, показао да преко 90 посто грађана Србије има став да треба прекинути све преговоре са Приштином и одбити било какав договор који би у себи носио било какво признање државности шиптарске државе на Косову и Метохији.

ОВДЕ погледајте шта је Путин рекао о ситуацији на Косову и Метохији, а српски медији прећутали.

Извор: Правда/танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић о Косову и Метохији некада и сада

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА