Најновије

ПРИТИСАК НА ДОДИКА: Британски војници у БиХ, спречавају утицај Русије на изборе?

Велика Британија шаље додатни број од 40 војника у БиХ који ће се придружити мисији Европске уније и НАТО-а, с циљем да спречи мешање Русије током предстојећих избора, који ће у тој земљи бити одржани у октобру, пише британски "Тајмс". Амбасада Велике Британије у БиХ демантовала је писање лондонског дневника.

Додик (Фото: Правда)

Према писању Тајмса, информацију је на састанку министара одбране у Бриселу потврдио министар одбране Велике Британије Гевин Вилијамсон.

"Ове активности показују нашу посвећеност да у БиХ буду спроведени слободни и праведни избори, да не дође до штетних утицаја споља", рекао је Вилијамсон.

Међутим, Амбасада Велике Британије у БиХ демантовала је писање лондонског Тајмса да ће Британија послати 40 војника који ће се придружити мисији ЕУ-НАТО у БиХ како би се спречило руско мешање на изборима у октобру.

"Ова мисија није усмерена против Русије или било које друге земље. Уједињено Краљевство одговорило је на захтев оперативног команданта ЕУФОР-а за упућивање додатних 40 војника како би се унапредили капацитети ЕУФОР-а за преглед ситуације и пружила подршка команданту у његовој мисији осигурања сигурног окружења у Босни и Херцеговини", пише у саопштењу Амбасаде прослеђеном порталу Српскаинфо.

Прочитајте ОВДЕ шта је Путин говорио о Косову у Бечу пре три дана, а српски медији прећутали.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додик: Британци а на Руси утичу на Балкан

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА