Најновије

ШТА ЈЕ ПУТИН ГОВОРИО О КОСОВУ ПРЕ ТРИ ДАНА?! Српски медији прећутали ове Путинове речи о Косову у Бечу!

Председник Руске Федерације Владимир Путин боравио је пре три дана у посети Бечу. Уочи посете дао је обиман интервју за аустријску телевизију ОРФ, у коме је одговарао на многа питања, између осталог и о присаједињењу Крима Руској Федерацији и поређењу са питањем Косова.

Интервју Владимира Путина аустријском новинару (Фото: kremlin.ru)

Интересенатно је да српски медији нису обратили пажњу на ове речи руског председника, у којима је јасно послао поруку о двоструким стандардима Запада у односу према питању Косова и Крима.

Аустријски новинар покушао је да, како је рекао, "анексију Крима", представи као преседан у Европи, када је једна држава против воље друге државе анектирала део њене територије. Што, како он каже, представља опасност за друге, пре свега, Пољску и Балтичке државе, које могу затражити заштиту од Русије.

Владимир Путин није остао дужан аустријском новинару и супротставио питање Косова и двоструких стандарда Запада.

- Крим није прогласио независност као резултат напада руске војске већ на резултатима воље исказане на референдуму грађана Крима. Ако ви говорите о анексији и поред референдума и исказане воље народа, онда треба анексијом треба назвати и самоопредељење Косова. Зашто ви не називате анексију самоопредељење Косова, после напада НАТО. Ви говирите о праву Косовара на самоопредељење, они су то урадили само решењем парламента, а Кримљани на референдуму на које је изашло 90 % људи који живе у Криму и који су гласали за присаједињење Русији.

То није демократија? А шта је онда демократија- питао је Путин.

На то је водитељ говорио устаљеним шаблоном представника западних земаља о немогућности поређења Крима и Косова.

- Господине председниче, то на Криму није био законити референдум, није био слободни референдум. То што ви говорите о Косову, ви сте сами називали независност Косова аморалним и нелегалним и до сада га нисте признали. Како то може бити?

Владимир Путин:

- И те како може бити! Ја ћу вам рећи зашто. Зато што је у политичким процесима и војним догађајима у бившој Југославији у одношењу према Косову било донешено решење суда Уједињених нација, у коме је директно написано, прочитајте то,  прочитајте то својим гледаоцима и слушаоцима, сагласност централних власти државе по питању самоопредељења суверинитета територије није обавезно! Тако је суд УН прокоментарисао догађаје на Косову.

Водитељ:

- Тамо су биле веома јасне премисе, које на Криму нису били успуњене, о томе говоре сви међународни чиниоци. Нема никог ко је признао то, нико није признао то гласање.

Владимир Путин:

Ваши аргументи су савршено неубедљиви, нико није ни дужан да признати вољу грађана који живе на тој територији. То је у потпуности сагласно са оним што је донео суд УН, и ту не могу бити двоструке интерпретације. Двоструке интерпретације су код оних који се служе таквим стварима.

Ова расправа се водила од 29:00 минута

САД и НАТО ратују са Русијом у Србији, више о томе ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА