Најновије

Већина Срба сматра да преговори о Космету иду у лошем правцу, аналитичар каже: "Није Вучићев неуспех"

"Изненадио нас је висок проценат изјашњавања за замрзнути конфликт, то је заиста убедљиво."

Вучић на ветрометини (Фото: Јутјуб)

Да би замрзнути конфликт био тренутно најбољи развој догађаја на Косову и Метохији мисли чак 63 процента грађана, показује истраживање агенције „Фактор плус”. Петина грађана, тачније 21 одсто, сматра да би најбоље решење у овом тренутку био договор којим ће и Срби и Албанци нешто добити, односно изгубити, док девет одсто њих оцењује да треба постићи договор између Београда и Приштине по сваку цену.

А како је на Косову ухапшен бомбаш самоубица погледајте ОВДЕ.

Њих седам одсто нема став о овом питању, које се, наглашава директор агенције Владимир Пејић, не тиче крајњег решења, него актуелне ситуације у вези с КиМ.

„Изненадио нас је висок проценат изјашњавања за замрзнути конфликт, то је заиста убедљиво. Нејасно је само да ли због тога што недостају нека друга решења која иду у прилог Србији, или је из неког страха”, објаснио је Пејић на представљању резултата овог истраживања, спроведеног од 1. до 7. јуна, на репрезентативном узорку од 1.200 испитаника с територије Србије без КиМ.

Већина грађана, њих 61 одсто, сматра да преговори о КиМ иду у лошем правцу по Србију, чак 30 одсто није знало шта да одговори, а само девет одсто је оценило да преговори иду у добром правцу. „Убедљива већина грађана Србије сматра да је одржавање статуса кво боље од решења која се помињу. То није неуспех кампање председника Србије Александра Вучића, који инсистира на превазилажењу замрзнутог конфликта, већ став грађана да нема решења које би у овом тренутку могло да задовољи Србију”, каже Пејић.

Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Шта Вучић каже о могућности да Албанци заузму Север Косова погледајте испод:

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА