Најновије

ДА СЕ НЕ ЛАЖЕМО, БИЛИ СМО ЦИРКУС! Искусни српски стручњак оплео по Крстајићу и Орловима! 

Ми правимо циркус од себе! Овим речима је Иван Голац, искусни фудбалски стручњак, сумирао наступ репрезентације Србије на Мундијалу у Русији.

Крстајић (Фото: Јутјуб)

Лош резултат Србије на Светском првенству и повратак кући после прве фазе доживљен је у народу као велики неуспех. Иван Голац каже да је већ против Костарике, иако смо тај посао одрадили добро, било јасно да се руска бајка по чету Младена Крстајића неће завршити како треба.

- Верујте, тада сам знао да ће бити неуспеха. Видео сам да ту нема умећа, да нема чак ни довољно снаге у играчима. Да би играо добро на Светском првенству, мораш да будеш спреман за 120 минута, не за 90. Докле ћемо да се обмањујемо и лажемо? Дечаци, ко није био спреман да издржи тај темпо, зашто је уопште пристао да игра? - упитао се Иван Голац.

Међу репрезентацијама учесницама СП, Србија је једна од оних која је највише мењала играче. Утакмица против Швајцарске била је почетак краја "орлова" на Светском првенству у Русији. 

- То се најбоље видело против Швајцараца, где је све функционисало десетак минута, а онда су нас они претрчали. Знао сам да ће нам та утакмица бити најтежа у последњих десет година. После смо кренули да говоримо да ћемо се извадити против Бразила. Па о чему ми причамо, вађењу против Бразилаца? Ми немамо ни приближно играче попут Нејмара, Кутиња, Жезуса и осталих... Само сам помислио: "Дај боже да се не обрукамо!"

На питање шта је помислио када је против Бразила у тиму видео такве измене као што је увођење Вељковића и Рукавине, који пре тога нису имали ни минут на Мундијалу, Голац је одговорио:

- Па, био сам шокиран! Није то само случај с Бразилом. Био сам изненађен што је мали Никола Миленковић био стартер против Костарике. 

На питање колико је уопште неискусни Младен Крстајић могао да постави добру игру на тако важном такмичењу, рекао је:

- Не може се из обданишта на факултет. Не могу ја да возим свемирски брод. И пустите више тај понос! Ми смо играли фудбал на много вишем нивоу од овог сада, па се понос никада није потенцирао. Ваљда се то подразумева када обучеш дрес с националним грбом. То је само још једно обмањивање јавности - поентирао је Иван Голац.

Прочитајте ОВДЕ како је Лазански оплео по Орловима.

Извор: Курир 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто је Србија испала са првенства?

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА