Најновије

ОДГОВОР ДР СТОЈКОВИЋ НА АЛЕКСИЋЕВЕ ПРОЗИВКЕ: То је било једно непримере условљавање (ВИДЕО)

Др Јована Стојковић, из породичне иницијативе "Децу вам недамо", одговорила је на прозивке лидера Еколошког покрета Нови Сад Николе Алексића.

Др Стојковић и Алексић (Фото: Јутјуб)

Алексић, који је на Видовдан прекинуо штрајк глађу и жеђу, критиковао је организаторе Видовданског протеста који је 28. јуна одржан испред Скупштине Србије, а међу којима је била и докторка Стојковић. 

- Нема више нити Јоване Стојковић, речите заговорнице слободе избора вакцинисања, нити надобудног Дамњана Кнежевића који дреком спасава Косово који су јуче направили најгнуснију диверзију која би се могла замислити против изворног протеста са правим циљем. Прво су ме претходних дана обишли да ме наводно подрже и да се наводно договоримо око говорника и учешћа на заједничком Видовданском протесту, пошто сам се ја већ налазио на платоу испред тзв. Народне скупштине пуних 6 дана. Потом су на Видовдан иза мојих леђа поставили на коловозу камион бину и прегласно озвучење. Када сам их преко ограде позвао да их питам да ли сам уопште укључен међу говорнике, Дамњан је окренувши се дрско добацио да за мене нема времена! Има ли веће гадости од такве преваре јавности!? – написао је Алексић у свом јавном обраћању. 

Читаво писмо Николе Алексића јавности можете погледати ОВДЕ.

На ову прозивку убрзо је одговорила др Стојковић.  Стојковићева је навела да су неколико дана пред почетак протеста лично обишли Николу Алексића, њен супруг и она, Дамњан Кнежевић и још неки њихови пријатељи, како би му пружили подршку у његовом протесту. Покушали су да га одговоре од његовог „наводног штрајка глађу у коме је рекао да ће истрајати до краја” и позвали смо га да говори на Видовданском скупу који је био пријављен чак неколико недеља пре него што се уопште сазнало да ће Никола Алексић штрајковати глађу.

Она је објаснила да их је Алексић условљавао да мора да има неколико говорника на скупу, да оерганизатори не могу да износе своје захтеве већ да стану иза његових, да не сме да се одржи протестна шетња и да његов говор мора да буде задњи на скупу.

- То је било једно непримере условљавање. Ми као организатори смо имали неку своју идеју, на крају нисмо могли ни гарантовати шта ће рећи Никола Алексић на крају и на шта ће позвати народ . Као организатори протеста, савесни људи и грађани имали смо одговорнст према људима и одлучили смо да Алексић не говори на протесту, али смо га људски подржали. Мислим да је ово његово иступање након што је прекинио штрајк глађу заиста некоректно и отвара многа питања – рекла је др Стојковић.

Она је рекла да Алекисћ није једини који је прозивао организаторе Видовданског протеста и позвала је све “шатриоте и велике јунаке” да први крену у борбу. Погледајте шта је она све рекла:

Kaко је изгледао Видовдански протест погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Милош Ковић о политици Александра Вучића на Косову.

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА