Најновије

ПОПОВИЋ: За Русију је Косово неодвојиви део Србије

Одговарајући на тврдње опозиције да ће Влада окренути леђа Русији и оптужбе да ће предати Косово, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић рекао је јуче у Гучи да то није тачно и да Србија има изванредне односе са Руском Федерацијом, као што има одличне односе и са ЕУ, САД и Кином.

Поповић (Фото: Јутјуб)

„То је наша политика. Једина смо земља која није увела санкције Руској Федерацији нити ће икада то урадити, а од Русије имамо подршку по питању статуса Косова и Метохије. У мојој недавној посети колегама на факултету Техничких наука у Косовској Митровици и Универзитету у Приштини, у разговору са градоначелником Приштине пренео сам поруке из Русије", рекао је Поповић.

"Подржаће сваки компромис који Република Србија направи по питању Косова, наравно базиран на Резолуцији Савета безбедности 1244, коју Русија потпуно подржава и Устава РС, јер је Косово за Русију неодвојиви део Србије", рекао је Поповић.

Порошенко позвао ЕУ да се изради „заједнички приступ“ за заустављање пројекта „Северни ток 2“. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ненад Поповић у парламенту Крима: Грађани су Крим вратили Русији

 

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА