Најновије

ДАЧИЋ: Преплашени Пацоли је бежао од мене!

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић испричао је како је први дипломата Косова Беџет Пацолији кукавички бежао од њега на Самиту о западном Балкану у Лондону.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

Иако је Дачић био одлучан да косовског колегу коначно суочи са свим дипломатским нотама које потврђују да је шест земаља повукло одлуку о признању независног Косова, Пацоли је био још упорнији да побегне од њега.

- Бежао је као преплашен. Очигледно има и чега да се плаши. Али ја више не знам како да том човеку објасним неке ствари. Пошто каже да није добио ништа, хтео сам да му дам све папире, званичне ноте које смо ми добили, па да се сам увери, али побегао је као метак. Нисам стигао ни да га питам да ли он можда има нешто да мени покаже. Пошто знајте да ми нисмо добили ниједну ноту од земаља које су признале Косово - открива Дачић шта се дешавало на маргинама Самита у Лондону.

Пацоли и Дачић седели су у истој сали у Лондону само док је трајао састанак са свим учесницима.

- На том званичном делу смо се видели, пошто је то било за све. Искористио је прилику да ми добаци нешто у стилу: "Здраво, Ивице, одакле си сад дошао? Можда из Аустралије?" Ето, то је тај ниво. На те ситне провокације не реагујем - испричао нам је министар спољних послова Србије по повратку из Лондона.

Дачић и Пацоли већ месецима "ратују" око броја држава које су повукле признање косовске независности. Последња у низу чарки била је када је Дачић јавно показао све дипломатске ноте којима су шест држава званично поништиле одлуку о признавању Косова. Последња у низу земаља је Папуа Нова Гвинеја, а пре ње то су учиниле Либерија, Суринам, Сао Томе и Принципе, Гвинеја Бисао и Бурунди.

Браћа Пацоли опседала Дачића

Борба за дипломатске ноте водила се и на аеродомима. Дачић је недавно открио како су га и Пацолијева браћа опседала на службеним путевима.

- Био сам у многим земљама, а данас, нажалост, морам да кријем где идем. Кренуо сам за Казахстан и у ВИП салону у Франкфурту, одакле сам летео, приђе ми човек и каже: "Ја сам рођени брат Беџета Пацолија." Поздравимо се, он оде својим путем. Враћам се из Казахстана, у авиону поред мене седи други рођени брат Пацолија - испричао је Дачић.

НАТО "партнери" подржавају стварање сепаратистичке војске на простору Косова и Метохије. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА