Најновије

САМИТ НАТО У БРИСЕЛУ: Састанак са Меркел Трамп описао као "сјајан"

Амерички председник Доналд Трамп разговарао је са немачком канцеларком Ангелом Меркел на маргинама самита НАТО-а у Бриселу, а састанак је описао као "сјајан", само неколико сати након што је оштро критиковао немачку политику када је реч о трошковима на пољу одбране и увозу гаса из Русије.

Меркел и Трамп (Фото: Јутјуб)

"Имамо сјајан састанак. Разговарамо о војним трошковима... Разговарамо о трговини", рекао је Доналд Трамп новинарима којима је било дозвољено да уђу у просторију где се он састао са Меркеловом.

Председник САД је истакао да са канцеларком има "веома, веома добре односе", преноси Ројтерс.

"Са Немачком имамо изванредне односе", истакао је Трамп додајући да је изразио забринутост због новог гасовода који је планиран од Русије до Немачке.

Меркелова је рекла да је разговарала о миграцијама и трговини са Трампом и да се радује даљој размени јер, како је навела, САД остају партнер Немачке.

Претходно је портпаролка Беле куће Сара Сандерс рекла да ће Трамп током сусрета са Меркеловом на маргинама самита у Бриселу поновити критику на рачун Меркелове коју је изнео раније данас.

Трамп је, наиме, уочи почетка самита јавно напао Немачку због подршке споразуму са Русијом о изградњи гасовода у Балтичком мору, тврдећи да је Берлин "заробљеник Русије" и критикујући Немачку због недовољног издвајања средстава за одбрану.

Погледајте ОВДЕ какву реакцију је извао код једног Руса Путинов долазак у Валамски манастир.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Меркел бежи од Трампа

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА