Најновије

ВУЛИН: До краја године нова техника у наоружању Војске Србије (ВИДЕО)

Министар одбране Александар Вулин изјавио је јуче да очекује да ће до краја године не само више десетина различитих борбених система, оружја и оруђа, ући у наоружање Војске Србије, на чему ће се интензивно радити, саопштило је Министартсво одбране.

Вулин (Фото: Министарство одбране Србије)

Вулин је, после успешно изведеног гађања циљева у ваздушном простору модернизованог система топа 40 милиметара ПАСАРС 16 на Пасуљанским ливадам, истакао да развој наше технике, на првом месту од сопствених средстава памети, чине Војску Србије „неупоредивом са другим војскама“.

То је, како је објаснио, зато „јер смо у стању да за далеко мање новца и у далеко краћем временском периоду, обезбедимо средства за која би неким другима требало више новца и више времена.

„Све оно што је уништавано током деценија планског и намерног уништавања Војске Србије ми поново стављамо у функцију, поправљамо, модернизујемо, чинимо да наша Војска буде на највећем могућем нивоу“, рекао је Вулин.

Вршилац дужности помоћника министра одбране за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић је рекао да је планирано је систем ПСАРС уђе у наоружање Војске Србије до краја године и да започне серијска модернизација.

Ово оруђе треба да буде окосница одбране наше Копнене војске и од нове генерације савремених циљева, као што су дронови и беспилотне летелице, а у наредној фази и од вођене муниције противника, навео је Милорадовић.

Злочинац Орић опет прети Србима. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА