Најновије

ИМА НАДЕ ЗА ОВАЈ НАРОД: Сакупљен новац за лечење мале Вање

За лечење шестомесечне Вање Маловић сакупљено је два и по милиона евра.

Вања са мајком (Фото: Принтскрин)

„‘Драги људи’ почела је мама Милица пре само три дана своју потресну видео поруку из потпуног безнађа јер је за лечење Вање било потребно више од милион евра. Поруку коју је видела цела Србија. Поруку која је разбудила и покренула све људе, човечност и великодушност у нама јер само тако, сви као један, могли смо да дамо Вањи прилику за лечење. Верујемо да у тим тренуцима мами Милици ни на крај памети није било да је ускоро и њен рођендан јер онако како то само мајка може за своје дете, све мисли, молитве, љубав и пажњу усмерила је на Вању. Данас је и дан који симболизује цвет Рамонда, ‘цвет феникс’. Из пепела сте подигли све наше наде да ће се новац скупити на време“, наводи се у објави на Инстаграму и додаје:

„У овом тренутку, баш на рођендан Вањине маме – можемо да потврдимо новац за Вањино лечење је прикупљен. Знамо да ово чудо Божије покреће још један талас суза, али овог пута суза радосница. Снагом мајчиних најчистијих жеља и доброчиснством свих вас за само 3 дана за Вању је скупљено преко милион евра. Бескрајно хвала свима.“

Мала Вања која је рођена 13. маја у Београду болује од спиналне мишићне атрофије тип 1. Она у суботу пуни шест месеци, када је и време да прими лек „золгенсма“ у иностранству.

Њен отац Павле Маловић апеловао је раније да сви који могу помогну да се сакупи новац за лечење, односно 300.000 евра колико је недостајало.

„Надамо се ћемо скупити неопходну суму, као што смо се надали и протекла четири месеца“, рекао је тада Вањин отац.

Вањина мајка је пре неколико дана јавности послала врло потресну поруку у којој преклиње за помоћ:

„Драги људи не постоје речи којим вам се можемо довољно захвалити за сву помоћ, подршку и донације упућене за лечење наше Вање. 13. новембра Вања пути шест месеци и то је време до кад би по мишљењу стручњака Вања требало да прими свој лек. Тај дан долази и страх ме је. Страх ме је шта после тога, јер сва је прилика ако овако наставимо ми тај новац нећемо прикупити. Фали нам више од милион евра“, рекла је Вањина мајка и додала:

„Не могу вам описати страх у којем живимо. Страшно је да знате да ваше дете следећег јутра може изгубити моћ гутања или дисања. А то њено прогресивно и тешко обољење доноси. Зато вас молим, хитно помозите. Сви добри људи, привредници, држава, град Београд, преклињем вас као Вањина мајка, помозите мом детету да преживи“.

Извор: Нова

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА