Најновије

ОПКОЉАВАЊЕ СРБИЈЕ! Ниче НАТО база на северу Црне Горе!

Црногорско Министарство одбране саопштило је да ће се на планини Сињајевини, на североистоку државе, саградити полигон за гађање, уништавање вишка наоружања и једну врсту НАТО базе.

Амерички војник (Фото: army.mil)

Међутим, будући да је општина Мојковац, у којој се налази Сињајевина, пре неколико година добила 300.000 евра од ЕУ како би промовисала Сињајевину у регионални парк, Министарство одбране је затражило од општина којима Сињајевина припада, да се изјасне о градњи војних полигона на том подручју, преноси данас лист „Политика“.

Како се наводи, Влада Црне Горе се одлучила на тај корак јер пројекат ЕУ није обавезујући.

Општине Мојковац и Колашин добиле су писмо од Министарства одбране у којем траже да се изјасне да ли „постоји сметња да се на Сињајевини, ускоро регионалном парку, граде војни полигони за бојна гађања и за уништавање убојитих средстава“.

Становници месне заједнице Липовска бистрица противе се таквој одлуци, наводећи да неће „дати планину ни за какве базе“.

„Савина вода је једино извориште питке воде у том делу Сињајевине. Све те воде би било каквим активностима неког већег домета биле угрожене, а тим водама били бисмо угрожени и ми. Уз то би били угрожени и пашњаци“, изјавио је председник МЗ Липовска бистрица Петар Кекер, наводи „Политика“.

Прочитајте ОВДЕ како је Мило после Наполеона и Хитлера кренуо на Москву.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО преузео заштиту Црне Горе

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА