Најновије

ТОШИЋ О ТОМЕ ЗАШТО НИЈЕ РУШИО ШАЋИРИЈА: Не тражим оправдање, али... (ВИДЕО)

Српски репрезентативац Душко Тошић у јавности је означен као главни кривац за пораз Србије од Швајцарске на Мундијалу, јер у финишу утакмице није направио прекршај и зауставио контру у којој је био Ђердан Шаћири.

Душко Тошић (Фото: Јутјуб)

"Орлови" су поразом од Швајцарске (2:1) практично завршили учешће на Мундијалу, јер их је у последњем колу чекала немогућа мисија - да победе Бразил и прођу даље.

То се, наравно, није десило, целу Србију је заболео начин на који је наша репрезентација изгубила од Швајцарске. Голове су нам дали лажни Швајцарци Гранит Џака и Ђердан Шаћири.

Овај други је гол постигао у последњем минуту утакмице, када је севнула контра "сајџија", а Тошић је имао прилику да фаулира противника по цену црвеног картона, али он то није учинио.
Можда сам могао да га рушим на 16-18 метара, добијем црвени, а они дају гол из слободног ударца

- Много се причало о голу Шаћирија и што га нисам срушио. Једноставно ко гледа фудбалски, ко се разуме у фудбал, недопустиво је да будем сам на средини терена. Мислио сам да ће Блеки Миленковић имати тај пас. Изненадио сам се да је лопта прошла, кренуо сам у трк са њим, мислио сам до последњег момента да ћу га стићи и блокирати ударац - рекао је Тошић и додао:

- На жалост нисам успео. Можда сам могао да га рушим на 16-18 метара, добијем црвени, а они дају гол из слободног ударца. Лако је сада причати, а на терену је било тешко донети одлуку. Сад, не тражим неко оправдање, али морао сам спречити гол. Кривац сам и сносим одговорност. Жао ми је, кажем опет, морали смо сви бити паметнији у неким датим моментима - истакао је српски фудбалер.

Играчи су после тог пораза остали будни до раних јутарњих часова, а на следећем тренингу капитен Александар Коларов одржао је састанак са играчима.

- Нама играчима је много тешко пао пораз, остали смо до 6-7 сати ујутро и туговали. Нисмо могли да се помиримо да смо изгубили поготово што је српски народ очекивао победу из више разлога. Имали смо састанак, направио га је капитен Коларов. Свако је рекао шта је имао, било нам је тешко после пораза, били смо утучени, бесни, разочарани. Био је сасвим обичан састанак као у свакој екипи. Питали смо се где смо погрешили, зашто смо изгубили - додао је искусни дефанзивац.

Одлука да не буде у тиму за меч са Бразилом дошла је као изненађење.

- Пред Бразил, нисам знао да нећу играти, нити ми је селектор нешто рекао. Он је тај који бира састав, он је тај који сноси одговорност било победили, или изгубили. Нисам ја Рамос, па да ми је место у тиму загарантовано. Јесам био разочаран као и сваки играч кад не игра, то је природно. Ја много волим Вељковића и Миленковића, они су будућност нашег фудбала, добри су момци и поштено су радили и борили се за место као сваки играч. Моје мишљење је да је требало да играмо Бане и ја. Не знам да ли бисмо победили, али сигурно је да имамо у ногама милион таквих утакмица и да бисмо знали како са Бразилцима - закључио је Тошић.

Колинда честитала Новаку Ђоковићу победу над Надалом, више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА