Најновије

ДРИНСКА РЕГАТА у Љубовији: Највећа журка на води

Протеклог викенда је у Љубовији одржана још једна Дринска регата, 18. по реду. Доброг провода и дружења није мањкало, а овогодишњу забаву на чамцима посетило је скоро 15 000 људи!

Делић атмосфере са овогодишње Дринске регате (Фото: Општина Љубовија)

Дринска регата у Љубовији има традицију од скоро две деценије. Пионири и зачетници ове манифестације спустили су се први пут низ Дрину у јулу 2001. године, а спуст је тада имао локални карактер и бројао је свега неколицину мештана и пар чамаца. Данас, Дринска регата је један од најпосећенијих догађаја у Србији, који је годинама попримио међународни карактер и почео да окупља на хиљаде грађана из Србије, али и целог света.

Вече уочи регате, атмосфера у вароши се видно загревала, сви су се ставили у службу ове лепе манифестације која је учинла да Љубовија на неколико дана постане главни центар дружења, забаве и доброг провода. Туриста је било много. Они су са нестрпљењем чекали да осване субота и да деветочасовна авантура на Дрини коначно почне. Према речима мештана, готово сви смештајни капацитети овог места били су резервисани и по неколико месеци раније!


''Карневал на Дрини'' почео је у суботу рано изјутра, када су се сви учесници упутили у село Рогачицу, почетну тачку регате. Спуст дугачак 40 километара коначно је могао да почне. Нажалост, вече уочи самог спуста пала је обилна киша, па иначе препознатљива смарагдно зелена боја Дрине изостала. Ипак, то није омело учеснике да уживају у прелепој природи коју су посматрали на обалама реке. Од јутра до вечери се свирало, певало, купало и уживало у пловидби. Магичну тишину нетакнуте природе парали су звуци трубе и хармонике, а повремено и распевани учесници спуста. За добар провод и ове године били су задужени трубачи и чамци који су на себи носили огромне звучнике и све време ширили позитивну енергију.

Дугу традицију Дрнске регате потврђује и спремност учесника који су и ове године на пловилима имали сву неопходну ''опрему'': фрижидере са храном и пићем, роштиље који су се димили са чамаца, сунцобране, а они најоригиналнији су се маскирали у максоте својих омиљених цртаних јунака.

 Када је целодневно уживање на једној од наших најлепших река завршено, уследило је сумирање утисака, размењивање фотографија и припремање за вечерњи спектакл Саше Матића на стадиону ФК Дрина у центру Љубовије. Концерт је почео око 22 часа, а на хиљаде људи у глас је певало највеће хитове Саше Матића. Околни шарени штандови са храном, пићем и сувенирима употпунили су веселу атмосферу, а у великом забавном парку уживали су они најмлађи. Број локала са музиком те вечери био је мали да прими све расположене госте, жељне доброг провода и дружења.

Након још једне успешне Дринске регате, која је и ове године превазишла  сва очекивања, задовољни посетиоци рекли су нам како једва чекају следећи спуст. Ми сигурно нећемо изостати ни следеће године, а да ли ћете ви?

 

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА