Најновије

ИСПРЕД ХРВАТСКЕ АМБАСАДЕ U БЕОГРАДУ ЧУДО НЕВИЂЕНО: Срби честитају Хрватима... (ВИДЕО)

Ко је јуче, након уракмице Хрватска - француска прошао поред амбасаде Хрватске у Београду могао је да види један чудан призор.

Додела медаља (фото: Кремлин. ру)

Пише: Игор Станчић

Да Срби нису злопамтила најбоље потврђује чињеница да су једна новинарска величина Милојко Пантић и једна спортска величина Новак Ђоковић подржали хрватску репрезентацију на Мундијалу. 

Нарочито овај први који је одмах поделио Србе у две колоне тако што је нас који не навијамо за Хрватску назвао "клерофашистима", упркос чињеници да су једини познати клерофашисти у току Другог Светског рата били Хрвати, тј. њихове усташе, а њих који навијају за Хрвате "грађанима". Да ли су то биле халуцинације Милојка Пантића у делиријум тременсу, како неки тврде по кафанама и кладионицама, или стандардно виђење света овог, некада доајена спортског новинарства, можете се уверити ако погледате његова остала иступања на тему политике. Свако нека закључке извлачи сам. 

Подстакнута том подршком, чак је и бивша премијерка Хрватске, Јадранка Косор, позвала Александра Вучића да јавно искаже своје навијачко опредељење и подржи Хрватску у финалу Светског првенства против Француске. Она је на твитеру написала: 

"А замислите да и Вучић, председник Србије, навија сутра за хрватску репрезентацију. Ту смо, суседи заувек, суседе не можемо мењати. Кад је уз нашу репрезентацију велики Ђоковић, могао би и Вучић. Од великих спортиста политичари требају научити учити." 

 Да ли потакнути том изненадном љубављу Јадранке Косор према Србији или у жељи да докажу да нису "клерофашисти", како тврди Милојко, Срби су се организовали да честитају Хрватима када се заврши утакмица. 

Као што сви знамо сада, Хрватска је изгубила утакмицу 4:2, мада неки тврде да је резултат 3:3 и да су требали да се играју продужеци. Разлог је, ето, чињеница да је Манџукић дао два гола. То што је лопта ушла у хрватску мрежу не може да поништи две важне чињенице, да је Манџукић хрватски играч и да је дао гол. Очекујемо да ускоро заседа неко тело ФИФА и донесе одлуку да се утакмица понови. Та одлука би била сасвим у складу са претходним одлукама ФИФА да се хрватски играчи, а највише Домагој Вида, не казне за "Слава Украјини" и "Београд гори". 

Многи Хрвати се жале да је пораз дошао као последица лоше среће или ти, народски речено, малера. Наиме, морали су да играју у стандардним црвено-белим дресовима,  а не у њима омиљеним црним дресовима који су направљени тако да подсећају на дресове државе којој је данашња Хрватска идеолошка наследница, а то је усташка Независна Држава Хрватска. Да ли је у питању малер, или је неко, од француских репрезентативаца бацио неке враџбине, или је то последица Путинове завере против васколиког хрватског пука, оставимо хрватским теоретичарима завере да утврђују у будућности. 

Да се ми вратимо на то како је "клерофашистичка" Србија честитала усташ..., овај Хрватима. 

Наравно, нико није био луд да стави на кладионицу паре на хрватску победу, али су зато након утакмице Београђани спонтано дошли пред хрватску амбасаду да "честитају" на поразу од Француске. Колона аутомобила је пролазила испред зграде амбасаде и трубила сиренама. 

Неки су чак размишљали да се у француским дресовима и носећи француску заставу окупе испред амбасаде и отпевају Марсељезу. 

Ту идеју је, како су рекли вашем новинару дао један од случајних посетилаца кладионице у Београду, који је рекао окупљенима: 
"Браћо, немој да нас Милојко Вињак прозива по тв, хајде да одемо и честитамо Хрватима пораз." 

Како је све то изгледало можете да видите у снимку испод…

ОВДЕ погледајте зашто је хрватска председница Грабар-Китаревић.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА