Најновије

МОГУЋИ ВАНРЕДНИ ИЗБОРИ: Заев о наводима да руски бизнисмени подривају Македонију

Избори ће бити одржани ако то буде неопходно за одржавање референдума којим би требао бити потврђен споразум Атине и Скопља, каже македонски премијер.

Зоран заев (Фото: Јутјуб)

Македонски премијер Зоран Заев није искључио могућност одржавања ванредних парламентарних избора уколико је то, како је рекао, неопходно за одржавање референдума којим би требао бити потврђен споразум Атине и Скопља о новом имену и измена Устава Македоније.

"Ако се договоримо да мотивирамо грађане да изађу на референдум како би он био успешан, све опције су отворена, па и ова", рекао је он, одговарајући на питања новинара, пренели су македонски медији.

Заев каже да је у сваком случају вредно пажње кад опозиција захтева изборе.

Ванредне парламентарне изборе тражи најутецајнија македонска опозиција ВМРО-ДПМНЕ, а лидер те странке Кристијан Мицкоски је у недељу поручио - прво избори, па НАТО и Европска унија.

Македонија ће, како је рекао, постати чланица НАТО-а и ЕУ-а када се ослободи политичких транзициониста који су заузели уреде и кабинете, а то је могуће само кроз превремене парламентарне изборе.

Полицијски извештаји

Коментирајући наводе да руски бизнисмени подривају Македонију, Заев каже да о томе постоје полицијски извештаји.

"Говорим о ономе што чујем и на основу извештаја које примам", рекао је премијер и додао да је Македонија мала земља, која жели пријатељство са свима, укључујући и Руску Федерацију.

"Још једном морамо потврдити да за Републику Македонију нема алтернативе изузев равноправног чланства у ЕУ и НАТО-у. Са те тачке гледишта, увек ћемо имати одређену пажњу и нећемо допустити мешање страних фактора у међународне споразуме, декларације, резолуције које се примењују у Македонији|, казао је Заев.

Прочитајте ОВДЕ какав је то паклени одговор стигао Хрватима од Шешеља.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Македонија улази у НАТО:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА